Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush velger Rice

President George Bush har som ventet gitt Rice jobben som utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): President George Bush presenterer nå Condalizza Rice som USAs nye utenriksminister.

Den nasjonale sikkerhetsrådgiveren overtar den svært tunge ministerposten etter at Colin Powell i går leverte inn sin avskjed.

- Conny tar over jobben i en kritisk tid for landet, vi er en nasjon i krig, med en fiende som er målrettet i sin kamp mot oss, sa Bush fra talerstolen i Det hvite hus.

Den 50-år gamle Rice blir den første afroamerikanske kvinne som får en så viktig ministerpost i USA - og den andre kvinne noensinne som utenriksminister, etter Madeline Albright som var utenriksminister under president Clinton.

Rices assistent, Stephen Hadley, overtar hennes jobb som nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Samtidig er det klart i dag at også viseutenriksministeren, Richard Armigate, også har levert inn sitt avskjedsbrev. Han leverte sin oppsigelse like etter at sjefen, Colin Powell, offentliggjorde sin avgang.

- Det kom sammen, og de går sammen, kommenterte utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher.

Nå spekuleres det om også minister for hjemlig sikkerhet, Tom Ridge, og helse- og sosialminister Tommy Thompson, blir de neste til å forlate Bush-regjeringen. Så langt har presidenten vraket seks av sine ministre etter valget.

UTENRIKSMINISTER: Møt Condoleeza Rice.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media