- Bush vil angripe Iran med atomvåpen

Målet er å styrte prestestyret, hevder prisbelønt journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President George W. Bush forbereder et kjernefysisk angrep på Iran. Det hevder den prisbelønte journalisten Seymour Hersh i kommende nummer av det prestisjetunge tidsskriftet The New Yorker.

- Den nye Hitler

Hersh, som blant annet avslørte My Lai-massakren under Vietnamkrigen og Abu Ghraib- og Guantánamo-skandalene, hevder at Bush og flere andre i Det hvite hus betrakter Irans president Mahmoud Ahmadinejad som en ny Hitler.

Hershs kilder er sentrale personer i forsvarshovedkvarteret Pentagon.

- Det hvite hus mener at den eneste måten å få bukt med Iran-problemet på er å endre maktforholdene i landet. Dette innebærer krig, sier en høytstående rådgiver ved det amerikanske forsvarsdepartementet til Hersh.

Tidligere etterretningsoffiserer sier til Hersh at planleggingen er «intens», og at planene «snart er klare til å settes i verk».

En tidligere ansvarlig ved forsvarsdepartementet sier at planene om et militært angrep bygger på overbevisningen om at «en langvarig bombekampanje kommer til å ydmyke de religiøse lederne i så stor grad at massene gjør opprør og kaster prestestyret».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer