Bush vil etterforske seg selv

Etter en sviende kritikk sier president Bush at han personlig vil lede en etterforskning som skal se på hva som gikk galt og hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikken gjelder både måten hjelpearbeidet ble iverksatt på, og flere andre forhold.

-  Vi lever fortsatt i en urolig verden, og vi vil forsikre oss om at vi kan gjennomføre de riktige tiltakene hvis det kommer et angrep med masseødeleggelsesvåpen eller en ny kraftig storm. Byråkratiet skal ikke stå i veien for å få jobben gjort for folket, sa George W. Bush etter et regjeringsmøte i Det hvite hus om redningsarbeidet.

Han sa også at dette ikke var tidspunktet for å peke ut skyldige, men svarte ikke på krav om at det ble opprettet en kommisjon som kunne etterforske årsaken til at redningsarbeidet kom så seint i gang.

-  En av de tingene mange vil ha oss til å gjøre, er å rette fingeren mot de ansvarlige. Det vil bli rikelig tid til å finne ut hva som ble gjort riktig og hva som gikk galt.

Bush sa også at han ville sende visepresident Dick Cheney til Golfkysten i morgen for å se på om regjeringen gjør alt som er mulig å gjøre.

Kongressen vil imidlertid iversette sin egen etterforskning.

-  Myndighetene feilet på alle nivåer. Det er vanskelig å forstå mangelen på beredskap og det ineffektive svaret på en katastrofe som har vært spådd i flere år, og hvor det særlig var kommet alvorlige advarsler i dagene før katastrofen, sa den republikanske senatoren Susan Collins etter at Bush i går hadde hatt et møte med Kongressledere om situasjonen etter flommen.