Bush vil ha all makt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ambisjonene til president George W. Bush har vokst til enorme dimensjoner. Han startet med et mål om å styre USA og la resten av verden seile sin egen sjø. I løpet av året som er gått siden terrorangrepene mot New York og Washington, er ambisjonene snudd på hodet. Nå vil Bush styre resten av verden, mens USA får seile sin egen sjø etter at han først har gitt millionærene flytevester i form av store skatteletter. Men børsene synker og millioner av amerikanske lønnsmottakere ser sparepenger og pensjoner forsvinne i dragsuget.
  • Dollarens stilling som verdensvaluta og betalingsmiddel for olje trekker likevel den øvrige verdens sparepenger til USA i form av investeringer. Denne pengestrømmen dekker over at USA drives med enorme underskudd som ville kvalifisert alle andre nasjoner til tiltak fra Pengefondet.
  • Mandag holdt president Bush en ny tale om trusselen fra Irak til applaus fra 400 klakører i svingstaten Ohio som er en av delstatene han må vinne for å bli gjenvalgt om to år. Talen viser at Bush ikke er tilfreds med USAs status som supermakt. I framtida skal USA være verdens hypermakt, overordnet alle andre nasjoner og den verdensordenen som er basert på FN-traktaten. Alle amerikanske presidenter har tidligere stilt seg bak denne traktaten, inntil George W. Bush fikk overlevert presidentembetet av det konservative flertallet i USAs høyesterett.
  • Trusselen fra Bush om å gå til angrep på Irak uten støtte i en resolusjon vedtatt av FNs sikkerhetsråd, undergraver tiår med møysommelig arbeid for å erstatte krig og voldsbruk med en internasjonal rettsorden. Bondevik-regjeringen nølte først med å utfordre USA i Sikkerhetsrådet, men har nå klokelig stilt seg på den franske linjen som avslår å gi blankofullmakt til amerikansk maktbruk mot Bagdad.
  • USA bruker mer på sine militære styrker enn de ni etterfølgende nasjonene på lista til sammen. Seieren på slagmarken i Afghanistan har gitt blod på tann. Under en kortsynt og struttende leder som George W. Bush er Amerika på vei til å bli en ustyrlig kjempe.