Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush vil hjelpe Cuba

- Vi skal hjelpe folket til å oppleve frihetens velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morges kunngjorde Cubas president Fidel Castro at han trekker seg etter å ha sittet ved makten siden 1959.

USAs president George Bush mottok nyheten mens han er på reise i Afrika og håper på internasjonalt press for å bringe demokrati til Cuba. 

- USA vil hjelpe folket på Cuba til å oppleve frihetens velsignelse. Det internasjonale samfunnet bør jobbe sammen med det kubanske folk for å bygge institusjoner som er nødvendig i et demokrati, sa Bush på en pressekonferanse i Rwanda. 

Bush mener nye valg er essensielt for Cuba.

- Denne overgangen bør lede til frie og rettferdige valg, og da mener jeg frie og rettferdige. Ikke disse konstruerte valgene som Castr-brødrene har forsøkt å selge som demokrati.

Det er ventet at Bush vil komme med en mer utfyllende kommentar senere i dag.

LITE GLAD I CASTRO: USAs president George Bush håper slutten på Fidel Castros presidentskap kan være starten på demokrati på Cuba. Foto: Scanpix
LITE GLAD I CASTRO: USAs president George Bush håper slutten på Fidel Castros presidentskap kan være starten på demokrati på Cuba. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media