- Bush vil støtte forbud mot homoekteskap

President George W. Bushs politiske direktør skal nylig ha fortalt en gruppe konservative at Bush vil bifalle en grunnlovsendring om å forby homofile ekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bay Buchanan, som er den tidligere republikanske presidentkandidaten Pat Buchanans søster, sier til nyhetsbyrået Reuters at hun var en av dem som hørte budskapet fra Bushs nære rådgiver Karl Rove for to uker siden.

- Karl Rove fortalte oss at presidenten vil støtte grunnlovsendringen. Ikke bare vil han bifalle den, men han vil også kjempe for den, sier Buchanan.

Rove skal ha fortalt en konservativ sammenslutning kjent som Arlington-gruppen at Bush vil støtte forslaget, som vil bli lagt fram av republikaneren Marilyn Musgrave. Presidentens kunngjøring av sin støtte skal være like om hjørnet.

Den foreslåtte grunnlovsendringen tar til orde for å reservere ekteskap utelukkende som en sammenslutning mellom en mann og en kvinne. Delstatene skal likevel kunne avgjøre om de vil tillate borgerlige vielser av par av samme kjønn, men ingen domstol skal kunne kreve at delstater godkjenner slike borgerlige vielser.

Buchanan påpeker at både hun og flere av hennes konservative kollegaer ikke skjønner hvorfor presidenten ennå ikke har gitt til kjenne sitt syn i saken.

- Vi hadde forventet det nå. Presidenten har hatt flere muligheter til å si sin mening. Vi skjønner ikke hva han venter på, sier Bay Buchanan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.