- Bush villeder befolkningen om Irak

Presidenten vet at krigen blir enda verre i 2007, ifølge stjernereporter Bob Woodward, som mener Bush prøver å skjule negative rapporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På et maksimalt dårlig tidspunkt for republikanerne, midt i innspurten til kongressvalgkampen der resultatet nå er svært forutsigbart, får Bush enda mer offentlig juling for Irak-krigen.

- Ett angrep hvert 15. minutt

Den anerkjente Washington Post-reporteren Bob Woodward er i ferd med å lansere sin tredje bok om Bush i krig, med tittelen «State of Denial», og kommer med nye oppsiktsvekkende opplysninger fra det indre liv i Det hvite hus.

I et intervju med 60 Minutes som vil bli vist på tv førstkommende søndag i USA avslører forfatteren deler av innholdet i boka, ifølge en «lekkasje» fra tv-kanalen CBS som ble lagt ut på nettet i kveld.

Ifølge den høyt respekterte journalisten kommer angrepene fra opprørerne i Irak nå så hyppig som åtte-ni hundre ganger i uka mot okkupasjonsstyrkene, et sjokkerende faktum Bush-administrasjonen angivelig prøver å holde hemmelig.

- Det er mer en hundre per dag i gjennomsnitt, fire angrep per time mot soldatene våre, sier Woodward.

Men det største problemet for Bush er at hans egne eksperter skal ha konkludert med at framtida er mye mørkere enn det presidenten vil ha det til når han snakker for åpne mikrofoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.