Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bushs homolov avvist

Tapte avstemningen i Senatet, men republikanerne fortviler ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det kom ikke overraskende at lovforslaget ville tape, men flere republikanere som støtter loven mener at saken har markert dem godt i forkant av valget til høsten, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi bygger opp stemmebasen, sa senator David Vitter fra Lousiana. Han er blant tilhengerne av loven som ikke var i Senatet i 2004, forrige gang spørsmålet var på dagsorden der.

Senator Edward Kennedy, en sterk forkjemper for homofiles rett til ekteskap, gikk til kraftig angrep på ledelsen i det republikanske partiet.

- Den republikanske ledelsen ber oss bruke tid på å skrive fordommer inn i konstitusjonen, sa broren til avdøde, og mer internasjonalt kjente, John. F. Kennedy.

Splid blant republikanerne

Senator John McCain, profilert republikaner og mulig presidentkandidat foran valget i 2008, gikk i mot lovforslaget.

Tapet kom på tross av Bushs gjentatte oppfordringer om å stemme for forslaget. I tilleg til lav oppslutning, sliter han med en misfornøyd verdikonservativ velgerskare som ikke føler at de har fått nok igjen for den store mobiliseringen foran forrige presidentvalgvalg.

Vatikanet kastet seg tirsdag inn i debatten da de rykket ut og pekte ut homofilt ekteskap som en av de sterkeste truslene mot den «tradisjonelle familien».

FRIHETSGUDINNEN: Skal amerikanske delstater ha frihet til å gi folk muligheten til å inngå ekteskap mellom samme kjønn? Foto: SCANPIX/REUTERS
FRIHETSGUDINNEN: Skal amerikanske delstater ha frihet til å gi folk muligheten til å inngå ekteskap mellom samme kjønn? Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Flere stater allerede mot

45 av 50 stater har allerede definert ekteskapet på måter som utelukker at det kan inngås av to mennesker av samme kjønn. En lov vedtatt i Senatet og Representantenes hus ville fjerne denne kompetansen fra delstatsnivå.

Neste uke skal saken opp i Representantenes hus.

- Dette er en sak som betyr mye for mange amerikanere, sier majoritetsleder John Boener, republikaner.

MOT LOVEN:Edward Kennedy holder en tale mot lovforslaget på Capitol Hill i Washington, tirsdag.
UNGE PROTESTERER I DC: Mange møtte fram for å vise sin motstand mot lovforslaget, men det kan vise seg å være forgjeves. Flere sentrale republikanere sier loven vil fremmes igjen senere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling