Bushs niese arrestert

NEW YORK (Dagbladet): Noelle Bush (24) ville skaffe seg beroligende piller på ulovlig vis da hun ble arrestert. Hun er datter av guvernør Jeb Bush, presidentens bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ventet på henne da hun kom for å hente piller på en resept som var ringt inn til apoteket. Her ble hun anholdt.

Jeb Bush har tidligere uttalt at flere av hans barn har hatt stoffproblemer.

Parets datter Noelle ble ikke utpekt den gang. Hun var da 17 år gammel. De to andre barna er en eldre og en yngre sønn.

Guvernørparet i Florida sendte i går ut en uttalelse der de ba om å få en sjanse til å hjelpe sin datter. «Dette er et svært alvorlig problem. Dessverre er stoffproblemer noe mange familier i Amerika kan bli konfrontert med,» skriver de i uttalelsen og ber om respekt for sitt privatliv «i denne vanskelige tida, slik at vi kan hjelpe vår datter».

Beroligende piller

Tvillingdøtrene til George og Laura Bush, Jenna og Barbara, havnet på avisenes førstesider da de i fjor ble bøtelagt som mindreårige fordi de drakk alkohol og Jenna forsøkte å kjøpe drinker ved hjelp av et falskt legitimasjonskort.

Medikamentet som Noelle Bush forsøkte å få utlevert fra apoteket, kalles Xanax i USA og er et beroligende middel i klasse med valium. Etter at hun ble arrestert av ventende politi da hun dukket opp i drive-in-luka til apoteket, ble hun siktet for reseptforfalskning og løslatt.

Det var apotekeren i et av utsalgene i Wahlgreen-kjeden som tirsdag morgen varslet politiet mens Noelle ventet i køen i sin hvite Volkswagen.

Apotekeren Carlos Zimmermann sier til nyhetsbyrået AP at Noelle Bush ringte apoteket for å spørre om resepten, og fikk til svar at den ikke kunne skrives ut fordi den manglet doseringsanvisning.

En person som kalte seg doktor Scidmore, ringte like etter og oppga en dosering på resepten. Da Noelle Bush ringte tilbake, fikk hun vite at preparatet ville være klart om ca. 40 minutter.

Eget nummer

Av politirapporten går det fram at en kollega av doktor Noel Scidmore opplyste at Scidmore ikke lenger drev praksis i Tallahassee, som er delstatshovedstaden i Florida, og at den innringte resepten trolig var et forsøk på reseptfalsk.

Politiet ble tilkalt da Noelle Bush dukket opp for å hente pillene.

Noelle Bush har innrømmet overfor politiet at kontaktnummeret som ble oppgitt som legens nummer, egentlig var nummeret til hennes andre hjemmetelefon.

Noelle Bush gikk ut av Tallahassee Community College i 2000 og studerte ved Florida State University året etter, men er ikke innskrevet ved universitetet for tida.

FAR OG DATTER: Noelle Bush er pågrepet for reseptfalsk. Hun har i likhet med sine søsken store stoffproblemer. Her sammen med faren Jeb i lykkeligere tider. Nå har pappa gått ut og vedgått at datteren trenger hjelp.