Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for drap på norsk kvinne:

Businessmann, millionær og influencer-suksess

Han har jobbet med en av Sveriges største influencere og doblet selskapets omsetning. Nå er den suksessrike forretningsmannen siktet for drap på ei norsk kvinne.

JAKTER VITNER: Sjokkerte naboer forteller om dramatiske scener etter at den norske kvinnen ble funnet drept i Stockholm. Reporter: Audun Hageskal. Video: Frank Karlsen. Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): I årevis har den svenske mannen i 50-åra, som er siktet for å ha tatt livet av sin norske samboer i Stockholm onsdag, hatt stor suksess i næringslivet. I over ti år har han ledet et av Sveriges store selskaper innen skjønnhetsprodukter.

Lukrative salgsavtaler med store, internasjonale merkevarer har gitt gode resultater. Salg av blant annet hudpleieprodukter og kosmetikk har blitt stor business.

Millionlønn og influencer-avtale

Etter at den drapssiktede mannen kom inn som direktør, har resultatene skutt i været. Omsetningen er nærmest doblet, og i fjor noterte selskapet seg for over flere hundre millioner kroner. Det ga også direktøren selv lønn på flere millioner kroner.

SIKTET: Den suksessfulle forretningsmannen er siktet for drapet på sin norske samboer. Foto: Privat
SIKTET: Den suksessfulle forretningsmannen er siktet for drapet på sin norske samboer. Foto: Privat Vis mer

En av de siste suksessfaktorene for skjønnhetsselskapet, har vært et samarbeid med en av Sveriges største influencere og forretningskvinner.

Millionærdirektøren og hans norske samboer skal de seinere åra ha jobbet sammen - han som sjef og hun som ansatt. Forholdet mellom de to skal først ha blitt offentlig kjent for et par år siden. De skal så ha blitt samboere i 2017.

Anonymt liv uten luksus

Til tross for inntekt på flere millioner, skal de to ha levd et nøkternt og tilbaketrukket liv, blottet for luksus eller store fester. Ingen av dem har biler registrert på seg. For kort tid siden gikk de imidlertid til innkjøp av den ene toppleiligheten på Södermalm - et av Stockholms dyreste boligområder. Mannen blir i tillegg beskrevet som en som viet livet til direktørjobben.

STILLE: Boligblokka der paret bodde i toppleiligheten, er ifølge naboer preget av en uvanlig stillhet etter hendelsen onsdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STILLE: Boligblokka der paret bodde i toppleiligheten, er ifølge naboer preget av en uvanlig stillhet etter hendelsen onsdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Siden starten av karrieren som forretningsmann, har han jobbet seg oppover og vært innom flere forskjellige bransjer. Til tross for sin suksess, beskrives den drapssiktede som framgangsrik og dedikert, heller enn en kjent rikmannsprofil.

Da drapssiktede fredag møtte i Stockholm tingsrätt, bar mannen i 50-åra preg av å ha fått omfattende skader. Store deler av halsen hans var bandasjert. Samtidig var venstre arm gipset og i fatle.

Politiet har foreløpig avvist å kommentere hvordan skadene oppsto. Mannen nekter straffskyld.

Fant kniv i bakgården

I leiligheten på Södermalm, hvor paret nylig hadde flyttet inn, er flere av naboene preget av sjokk. Ingen av naboene hadde rukket å bli kjent med dem ennå. Likevel forteller flere av dem at alt så tilsynelatende helt normalt ut. Onsdag ble imidlertid bildet snudd på hodet. Da stormet politiet inn i boligblokka og pågrep den vellykkede forretningsmannen for drapet på sin samboer.

MISTENKER DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i Stockholm. Politiet mistenker at kvinnen har blitt drept. Video: Expressen Vis mer

En av naboene forteller til Dagbladet at han fant blodspor i trappa etter hendelsen. Ei kvinne skal ha funnet en blodig kniv i bakgården, mens en tredje nabo skal ha våknet av lyden, da politiet stormet inn i blokka.

Døra til leiligheten hvor drapet skal ha funnet sted, er fremdeles sperret av politiet. I oppgangen henger en lapp hvor vitner bes ta kontakt.

SPERRET: Leiligheten hvor kvinnen ble funnet død og mannen pågrepet, er fremdeles sperret av politiet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SPERRET: Leiligheten hvor kvinnen ble funnet død og mannen pågrepet, er fremdeles sperret av politiet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Ville starte et liv

Både svensk og norsk presse var til stede i forbindelse med fengslingsmøtet fredag. Parallelt pågår en intensiv etterforskning av det som ifølge Expressens kilder skal ha vært et lykkelig kjærlighetsforhold som nå har endt i tragedie.

- De ville starte et liv sammen. Jeg har så vanskelig for å forstå hva som har skjedd. De var glade i hverandre og virket svært lykkelige. Hun var en engel, den snilleste personen du kan finne, sier en venn av den norske kvinnen til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling