Buskerud-lensmann siktet og suspendert

Siktet for grov uforstand i tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fungerende lensmann i Modum i Buskerud er siktet for grov uforstand i tjenesten og suspendert fra jobben i et halvt år.

Spesialenheten for politisaker, som har tatt ut siktelsen og etterforsker saken, ønsker ikke å fortelle hva lensmannen er siktet for.

- Det eneste jeg vil si er at siktelsen omfattes av den brede betegnelsen «grov uforstand i tjenesten», sier Halldis Winje, som er advokat i Spesialenheten for politisaker til Bygdeposten, lokalavisen i Modum.

I avhør har lensmannen ifølge Winje nektet å ha gjort det han er anklaget for. Ifølge Bygdeposten er bakgrunnen for saken en anmeldelse mot lensmannen fra en privatperson. Saken skal ligge noe tilbake i tid.

Lensmannen ble pågrepet forrige mandag og satt i varetekt fram til tirsdag kveld. Winje begrunner dette med faren for bevisforspillelse.

Hun bekrefter at det er gjennomført ransaking både på lensmannskontoret og hjemme hos mannen. Det skal blant annet ha blitt tatt beslag i mobiltelefon og datautstyr. Winje opplyser at etterforskningen av saken kan ta flere måneder.

Fire dager etter pågripelsen ble lensmannen suspendert.

- Fredag ettermiddag ble mannen suspendert i inntil seks måneder av ansettelsesrådet i Nordre Buskerud politidistrikt, opplyser politimester Georg Isdahl.

Advokat Elisabeth Hagen, som er forsvarer for den siktede lensmannen, opplyser at verken hun eller hennes klient ønsker å kommentere saken. Den siktede mannen har fungert som lensmann i Modum siden høsten 2007.

(NTB)