Buss 30-sjåføren tilbake på jobb

Passasjerene hans ble bombet i hjel i London 7. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To måneder etter at fire bomber rammet Londons t-banenett og buss 30, er bussjåfør George Psaradakis (49) tilbake på jobb igjen. I alt 52 mennesker ble drept i terrorangrepet 7. juli.

13 av ofrene var Psaradakis\' passasjerer og en av de omkomne var datteren til en sjåførkollega, Sharaha Islam (20). Hele toppen av bussen ble blåst av.

Omringet av kollegaer talte bussjåføren i London torsdag morgen. Han henvendte seg både til ofrenes familier og til de som stod bak bombene.

Gjorde det jeg kunne

- Det som skjedde med mine passasjerer og forbipasserende var helt forferdelig. Jeg gjorde det jeg kunne for å hjelpe dem. Tankene mine går til familiene til de uskyldige ofrene, spesielt min kollega som mistet datteren sin på min buss. I stillhet husker vi dem i dag. Med stille verdighet og respekt viser vi vår dype forakt for de som plantet bombene og de som planla dem, sa sjåføren ifølge BBC News.

- Jeg takker Gud den allmektige og jomfru Maria som hjalp meg med å komme ut av den bombede bussen i live. Jeg er svært lei meg for at jeg ikke kan si det samme for noen av passasjerene som reiste med meg på den skjebnesvangre og makabre turen 7. juli. Jeg ber om at Gud bevarer sjelene deres, sa han ifølge Sky News.

Han innrømmet at det var litt spesielt å være tilbake bak rattet, men:

- Jeg føler meg klar til å gå ut og tjene vår fantastiske, heltemodige og vakre hovedstad.

GIR SEG IKKE: Flere av passasjerene hans ble drept 7. juli da bussen han kjørte ble bombet sønder og sammen. Nå er George Psaradakis tilbake på jobb. Foto: Reuters/ Scanpix
GIR SEG IKKE: Flere av passasjerene hans ble drept 7. juli da bussen han kjørte ble bombet sønder og sammen. Nå er George Psaradakis tilbake på jobb. Foto: Reuters/ Scanpix Vis mer

- Dere får ikke knekke oss

Han hadde dette å si til selvmordsbomberne og deres medsammensvorne:

- Dere skal ikke få nedkjempe oss, dere får ikke knekke oss.

Også Mark Maybanks er tilbake på jobb. Han var sjåfør for buss 26 under det mislykkede bombeattentatet i London 21. juli. En bombe var plassert på hans buss, men detonerte ikke.

- Vi skal ikke bombes ut av bussene våre, sa Maybanks.

Familien til George Psaradakis sa like etter bussbomben at Psaradakis var gul i ansiktet etter hendelsen, og svært rystet.

TAKKER GUD: George Psaradakis takker Gud for at han er i live i dag. 52 døde etter terroraksjonen i London 7. juli.
SLIK SÅ BUSSEN UT: Hele toppen av buss 30 skal ha blitt blåst av. Eksplosjonen skjedde på Tavistock Square.
MINNESTUND: Shahara Islam (20), datter av sjåførkollegaen til Psaradakis, døde på buss 30. Her fra minnestunden i en moské i Øst-London.