Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Buss blåst i lufta

Minst sju personer ble drept og 20 skadd i en selvmordsaksjon på en buss i Jerusalem i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til fire av de skadde beskrives som alvorlig. Bussen eksploderte i nabolaget French Hill i Øst-Jerusalem, like før morgenrushet begynte. En palestinsk passasjer skal ha detonert en selvmordsbombe mens han satt på bussen.

- En kraftig eksplosjon rev opp bussen. Sjåføren mistet kontrollen og bussen veltet. Bussen ble totalt ødelagt. Dessverre er det drepte og sårede på åstedet, sier Jerusalems politimester Mickey Levy til israelsk radio.

Kort tid senere sprengte en annen selvmordsbomber seg selv i luften like ved en veisperring på en innfartsvei til byen.

Politiet tror at bomben ble utløst for tidlig på grunn av de strenge sikkerhetsforanstaltningene og at også denne palestineren var på vei mot French Hill, som Israel okkuperte i 1967.

Selvmordsbomberen mistet livet i eksplosjonen, men ingen andre ble drept eller skadd.

Avlyser

Israels statsminister Ariel Sharon avlyste en planlagt tur til Washington da han fikk høre om terroraksjonene. Statsministerens kontor sa ikke noe om turen vil finne sted på et senere tidspunkt. Hensikten med reisen ville ha vært å drøfte det såkalte veikartet for fred med president George W. Bush.

Angrepene fant sted morgenen etter at Sharon møtte sin palestinske kollega Mahmoud Abbas i Jerusalem. De to drøftet det såkalte veikartet for fred. De ble enige om å møtes igjen, men det ble som ventet ikke noe gjennombrudd i forhandlingene.

Møtet var det første på så høyt nivå mellom partene på to og et halvt år. Kort tid før møtet drepte en palestinsk selvmordsbomber seg selv og et jødisk par i en bosetting i byen Hebron på Vestbredden. Mens møtet pågikk ble to væpnede palestinere skutt og drept i en annen bosetting på Vestbredden, etter at de hadde såret to beboere i bosettingen.

Tegn på framskritt i fredsforhandlingene blir ofte møtt av terroraksjoner fra grupper som er motstandere av en fredsprosess.

(NTB)

<B>REDNINGSARBEID: Israelske soldater og redningsmannskaper bærer de drepte ut fra den maltrakterte bussen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media