Buss ble tatt av elva, 50 døde

Stormen Fay feier over Karibia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 50 haitiere døde da en buss ble tatt av ei elv i går kveld lokal tid. Bussen prøvde å krysse den oversvømte elva, men ble skylt bort, melder Reuters.

- Elva bare skylte dem bort som drivved, sier Oreste André, borgermester i byen Bomont sørvest i Haiti, hvor ulykken skjedde.

Ca. 25 overlevde, trolig fordi de klarte å komme seg opp på taket av den sunkne bussen. Blant de omkomne er det anslagsvis i overkant av ti barn.

De omkomne på bussen føyer seg inn i ofrene for den tropiske stormen Fay, som har herjet i Karibia i helga. I nabolandet Den dominikanske republikk har fire mistet livet, og ytterligere én har omkommet i Haiti, melder BBC News.

Fay er nå på vei over Cuba med kurs for Florida, og deler av øystaten og Florida Keys blir evakuert.

FAY PÅ FRAMMARSJ: Satellittbildet viser den tropiske stormen Fay på vei over Karibia. I øst Hispaniola med Haiti og Den dominikanske republikk, i vest Cuba, og i nord Florida. Foto: NATIONAL OCEANIC AND ATMOSPHERIC ADMINISTRATION/EPA/SCANPIX
FAY PÅ FRAMMARSJ: Satellittbildet viser den tropiske stormen Fay på vei over Karibia. I øst Hispaniola med Haiti og Den dominikanske republikk, i vest Cuba, og i nord Florida. Foto: NATIONAL OCEANIC AND ATMOSPHERIC ADMINISTRATION/EPA/SCANPIX Vis mer
Buss ble tatt av elva, 50 døde