Buss brant opp i Oslo

En buss fra Schøyens Bilcentraler tok fyr og brant opp rett utenfor Oslo sentrum i ettermiddag. Det var 15 passasjerer i bussen da brannen startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble oppdaget røykutvikling på bussen som tilhører Schøyens Bilcentraler da den kjørte mot Lofthus utenfor sentrum i ettermiddag. Bussjåføren stoppet bussen og evakuerte passasjerene.

Den kvinnelige sjåføren fikk røykskader da hun forsøkte å stoppe brannne.

I løpet av kort tid ble bussen overtent. I følge vitner hørtes det ut som en eksplosjon før bussen plutselig sto i full fyr.

Per Håkon Christiansen er nabo til åstedet og hadde akkurat kjørt inn porten foran huset sitt da det smalt bak ham. Da han snudde seg, sto en buss i full fyr på holdeplassen bak ham.

- Den første tanken var om det var folk i bussen. Jeg sprang bort for å se inn gjennom vinduene. Så ringte jeg etter brannvesenet. Det tok ikke mer enn et minutt før bussen var overtent, sier Christiansen. - Det rant brennende diesel fra bussen og nedover veien, det var som et langstrakt bål, sier han. Bussen ble totalt utbrent.

"Udramatisk"

- Saken er over og brannen slukket, sier operativ uteleder for politiet, Arild Kragset.

- At passasjerer ser en buss brenne opp, anser vi som relativt udramatisk.

Bussen kjørte linje 31 og var bare to år gammel.

- Det var en av våre nyere busser, bekrefter Sjur Brenden, administrerende direktør i Schøyens Bilcentraler.

- Jeg vil ikke spekulere i ulykkesårsaken. Vi vil ta opp dette med bussleverandøren, i tillegg til å nedsette en ulykkeskommisjon. Det gikk veldig bra, sjåføren håndterte dette sånn som det skal gjøres.

Brenden har ingen oversikt over hvordan det står til med passasjerer som var på bussen da den tok fyr.

- De forsvant hver til sitt. Jeg oppfordrer dem til å ta kontakt, slik at vi kan tilby dem hjelp hvis de får problemer med dette, sier han.

Skjer flere ganger årlig

Ifølge Direktoratet for Brann- og eksplosjonsvern er det vanlig med brann i et par busser hvert år.

- Så lenge det går an å få opp dørene, er det en kurant sak å komme ut. Men ellers kan det fort bli dramatisk, sier avdelingsdirektør Finn Mørch Andersen.

- Det er små sjanser for at liv skal gå tapt når bussen befinner seg på fri vei når brannen oppstår. Inni en tunnel kan brannen smitte over på andre kjøretøyer.

EKSPLOSJON:Per Håkon Christiansen var vitne til at bussen eksploderte bak ham da han parkerte bilen hjemme på Årvoll. I løpet av et minutt var den overtent.
STO I FLAMMER:Alle passasjerene reddet seg ut før bussen ble overtent.
UTBRENT: Det er bare rester igjen av bussen. Politiet mener at brannnen var "udramatisk".