«Buss for tog»-kaos på Østlandet

Den planlagte togstansen gjennom hovedstaden startet ikke problemfritt, slik NSB hadde håpet - og lovet.

FÅ BUSSER: Den planlagte togstansen ble ikke problemfri, slik som NSB hadde lovet. Dette bildet er fra mars i år. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
FÅ BUSSER: Den planlagte togstansen ble ikke problemfri, slik som NSB hadde lovet. Dette bildet er fra mars i år. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbanen gjennom Oslo er stengt mellom Skøyen og Bryn/Lillestrøm i seks uker, fra 24. juni til 6. august, mens Østfoldbanen skal gå som normalt.

Ubehagelig lang reisevei Mange passasjerer fikk en ubehagelig lang reisevei mandag morgen, til tross for at buss for tog var satt opp på alle strekninger. Størst var problemene mellom Drammen og Oslo.

- Ut fra fjorårets trafikktall var det satt opp nok busser, men det viste seg å bli feil allikevel. Vi tar på oss det full ansvaret for at det ble satt opp for få busser fra Drammen i dag, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til Drammens Tidende.

Flere busser Tirsdag morgen settes det opp ytterligere tre-fire ekstrabusser fra Drammen.

- Vi er veldig glad for alle tilbakemeldinger fra kundene, både i sosiale medier og andre steder. Vi lærer for hver dag, sier Myhre.

Passasjerer fra Bryn og Grefsen kan bruke T-banen med togbilletten, og dette førte til velfylte vogner også der mandag morgen.

(NTB)