KJØRTE UTFOR: En buss kjørte utfor en bru og ned på et jernbanespor i Kuopio fredag ettermiddag. Foto: Timo Hartikainen / Lehtikuva / AFP / NTB scanpix
KJØRTE UTFOR: En buss kjørte utfor en bru og ned på et jernbanespor i Kuopio fredag ettermiddag. Foto: Timo Hartikainen / Lehtikuva / AFP / NTB scanpixVis mer

Buss har kjørt utfor bru i Finland. Minst fire døde

Bussen landet på et jernbanespor.

Minst fire personer er omkommet og flere er skadet etter at en buss kjørte utfor ei bru i Kuopio i Finland, skriver Aftonbladet.

Det finske politiet skriver på Twitter at 20 personer er brakt til sykehuset i Kuopio for sjekk. To personer har pådratt seg alvorlige skader, og ytterligere 17 har pådratt seg mindre avlorlige skader.

- Operasjonssalene er i full beredskap for å ta imot pasienter, det og også intensivavdelingen, sier Varpu Puskala, kommunikasjonsdirektør ved universitetssykehuset i Kuopio.

Det skal ikke være noen barn blant de skadde.

Bussen landet på et jernbanespor. Ulykken skjedde like før klokka 15 fredag ettermiddag.

Politiet sier at det sannsynligvis er en teknisk feil som er årsaken til at bussen kjørte gjennom rekkverket og ned på jernbanesporet.

Et vitne sier til rikskringkasteren YLE at bussen skal ha kommet i veldig høy fart på en veirampe. Bussen skal ha kommet kjørende på to hjul og støtte inn i biler som ventet på grønt lys i et lyskryss, før den kjørte utfor brua.

Det skal ha vært til sammen 20 personer i bussen. I tillegg skal fem personbiler være involvert i ulykka.

Saken oppdateres