BUSSBRANN: En leddbuss skal ha tatt fyr på riksvei 159 mellom Oslo og Lillestrøm i dag. Politiet advarer folk i området mot giftig røyk. Foto: Leserfoto
BUSSBRANN: En leddbuss skal ha tatt fyr på riksvei 159 mellom Oslo og Lillestrøm i dag. Politiet advarer folk i området mot giftig røyk. Foto: LeserfotoVis mer

Buss i full fyr på riksvei 159

Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En leddbuss tok i formiddag fyll fyr på riksvei 159 mellom Lillestrøm og Oslo. Politiet gikk tidlig ut og advarte mot giftig røyk.

Christer Kvalheim var på vei fra Lillestrøm til Oslo da han kjørte forbi den brennende bussen.

- Det var en leddbuss i full fyr. Det var rimelig kraftig røyk og varme som kom fra den bussen. Jeg merket det gjennom ruta på bilen, sier Kvalheim til Dagbladet.

Brannvesen, ambulanser og politi var på stedet, og ifølge Kvalheim hadde de stanset trafikken fra Oslo.

- Trafikken fra Oslo var stanset, og de hadde begynt å stanse den som kom fra Lillestrøm også, sier Kvalheim, som kjørte forbi stedet for omtrent en time siden.

Advarer mot giftig røyk Politiet i Romerike skrev på Twitter at de ba folk i området om å holde seg innendørs og om å lukke dører og vinduer på grunn av røyken som kom fra bussbrannen.

Vaktsjef Lars Petter Skyrud ved Romerikes 110-sentral sier til Dagbladet at brannen ble slukket ved 11.30-tida, men at det vil ta litt tid før veibanen blir ryddet.

- Opprydning foregår nå, og det vil ta litt tid. Det er mye som må fraktes bort, sier han.


Skyrud opplyser også om at den giftige røyken mer eller mindre er borte. Bussen ble trukket inn på en busslomme i nærheten og veiene skal være åpnet.

Operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt sier til NRK at det bare skal ha vært sjåføren på plass i bussen.

- Det ser ut til at kun sjåføren har vært om bord. Han har fått i seg litt røyk, men skal ikke være alvorlig skadet, sier Jahr til NRK.

På vei til verksted Pressevakt i Ruter sier til Dagbladet at bussen skal ha vært på vei til verksted og at det derfor ikke var noen reisende på bussen.

- Det var kun sjåføren ombord på vei til verksted for å få reparert en feil med en dør. Sjåføren er nå på sykehus men det skal gå bra med han.

Det er ikke kjent hva som forårsaket brannen, men Dagbladet får opplyst at den utviklet seg raskt.

INGEN SKADDE: Det skal ikke ha vært noen andre en sjåføren på bussen, og han skal ikke være skadd. Foto: Leserfoto
INGEN SKADDE: Det skal ikke ha vært noen andre en sjåføren på bussen, og han skal ikke være skadd. Foto: Leserfoto Vis mer