Buss kapret i Skien

Jaget passasjerene av bussen og truet sjåføren til å kjøre videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ung mann kapret ved 19.30-tiden i kveld en rutebuss i Skien. Mannen kom på bussen på en holdeplass på Kjørbekk og truet passasjerene til å forlate bussen.

- Da passasjerene hadde kommet seg av bussen truet mannen sjåføren til å kjøre videre i retning Porsgrunn, sier operasjonleder Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Det ble iverksatt en større politiaksjon, og bussen ble funnet på Bjørnstad. Kort tid etterpå, klokka 19.48, ble mannen pågrepet ved en gammel bomstasjon på Vestsiden i Porsgrunn, og han er nå kjørt til politihuseti Skien.

Truet sjåføren - Mannen er 24 år gammel og vi kjenner til ham fra før, for ordensforstyrrelser og mindre forhold. Han virket ruset og vil ble undersøkt av lege, opplyser Kostveit.

Mannen truet sjåføren med en hammer av samme type som brukes til å knuse rutene på bussen i en nødssituasjon. Bussen var på vei fra Falkum i Skien til Skjelsvik i Porsgrunn.

Væpnet politi jakter også en person som skal ha truet en bussjåfør med kniv i Vestfold i 18-tiden i kveld. Gjerningsmannen skal ha stukket fra stedet i en bil.

Ranet buss Ifølge NTB skal mannen skal være mellom 170 og 175 centimeter høy og være bred. Han er kledd i svarte klær og hadde en rød, blå og hvit lue på hodet.

Kostveit sier det ikke er noen grunn til å tro at de to hendelsene har sammenheng.

- Dette skjedde såpass langt ifra hverandre at det ikke er noen grunn til å tro det, sier han.

Ingen personer skal være skadet etter hendelsen i Skien.