Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Buss kjørte i elv i Peru - minst 23 omkom

Minst 23 personer mistet livet, mens 32 andre ble skadde, da en buss kjørte ut i en elv i Andesfjellene sørøst i Peru.

23 DØDE: Minst 23 personer mistet livet da en buss kjørte ut i en elv i Cusco-regionen i Peru. Foto: Constantino Quispe Jancco/Xinhua/NTB Scanpix
23 DØDE: Minst 23 personer mistet livet da en buss kjørte ut i en elv i Cusco-regionen i Peru. Foto: Constantino Quispe Jancco/Xinhua/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nesten hele bussen er under vannoverflaten. Det har gjort redningsarbeidet vanskelig, sier polititalsmann Linio Sánchez i byen Urcos, som ligger i Cusco-regionen, kjent som en populær turistdestinasjon.

Bussen med 56 passasjerer kjørte fra byen Puerto Maldonado torsdag kveld og skulle nå byen Cusco fredag morgen. Noen av passasjerene var på vei for å avgi stemme i søndagens presidentvalg i landet.

Politiet mistenker at en lastebil har svingt av foran bussen og ført til at sjåføren styrte bussen ut i Mapacho-elven.

Sánchez forteller at de skadde personene er fraktet til sykehus i Cusco og nærliggende i by.

Dødelige trafikkulykker er vanlig i Peru, delvis på grunn av mye utfordrende fjellterreng med bratte og svingete veier, men ifølge nyhetsbyrået AFP også fordi myndighetene har et «avslappet» forhold til trafikksikkerhet.

I 2014 omkom 2.798 mennesker i trafikkulykker i landet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart