<strong>VANSKELIG REDNINGSARBEID:</strong> Redningsmannskaper forsøker å få folk ut av ulykkesbussen i Campo Alegre sør i Brasil. Foto: AFP PHOTO / SALMO DUARTE - AGENCIA RBS
VANSKELIG REDNINGSARBEID: Redningsmannskaper forsøker å få folk ut av ulykkesbussen i Campo Alegre sør i Brasil. Foto: AFP PHOTO / SALMO DUARTE - AGENCIA RBS Vis mer

Buss kjørte ned en kløft i Brasil. Minst 42 personer har omkommet

Vanskelig redningsarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 42 mennesker omkom da en buss kjørte utfor en kløft sør i Brasil, opplyser lokale myndigheter.

Bussen ble kastet titalls meter ned i en kløft, noe som gjør redningsarbeidet delstaten Santa Catarina svært vanskelig lørdag kveld lokal tid. Tallet på dødsofre stiger ettersom redningsmannskapene finner flere døde og overlevende dør på sykehus, opplyser talsmann Cladio Thomas i delstatsregjeringen.

Turbussen var på vei fra nabostaten Parana med plass til 50 passasjerer, men myndighetene frykter tallet var høyere. Ulykken skjedde nær et utkikkspunkt i Dona Francisca-fjellene, ikke langt fra endestasjonen i byen Joinville.

- Det er mennesker der ute som er fanget inne i vraket. Men sjansen for å finne noen i live, er rimelig liten, sier Nelson Coelho, talsmann for lokale myndigheter.

Vær- og veiforholdene var gode på ulykkesstedet, og politiet mener det kan se ut som om bussens bremser sviktet i en sving, opplyser en polititalsmann til Reuters. Nyhetsbyrået melder om opptil 51 døde.

Rundt 43.000 brasilianere dør i trafikkulykker hvert år, ifølge nyhetsbyrået AFP. Mellom 2002 og 2012 steg tallet på ulykker på veiene med nesten 25 prosent.

Med en voksende økonomi og en befolkning som overstiger 200 millioner, kjører anslagsvis 10.000 nye biler ut på Brasils veier årlig.

(NTB)


<strong>HØYE DØDSTALL:</strong> Antallet døde er oppe i 42, men det kan være flere fanget i vraket. Bussen hadde plass til 50 passasjerer, men myndighetene frykter at flere har vært ombord. Foto: AFP PHOTO / SALMO DUARTE - AGENCIA RBS
HØYE DØDSTALL: Antallet døde er oppe i 42, men det kan være flere fanget i vraket. Bussen hadde plass til 50 passasjerer, men myndighetene frykter at flere har vært ombord. Foto: AFP PHOTO / SALMO DUARTE - AGENCIA RBS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer