Buss kolliderte med 12-13 biler på Svinesund

Fire til legevakt etter stor ulykke på norsk side av grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Fire personer er sendt til legevakta i Halden med lettere skader, etter at en buss kolliderte med tolv til tretten personbiler på E6 ved Svinesundbrua i 15-tida. Det skal være store materielle skader; politi fra begge sider av grensa er på stedet.

- Vi mistenker at bussen, som var det bakerste kjøretøyet, ikke greide å stanse for trafikken som lå foran. Vi har opprettet sak mot bussjåføren og beslaglagt førerkortet. Det er ikke mistanke om kjøring i påvirket tilstand, sier operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt.

Trafikken er nå så smått åpnet igjen, men det vil være saktegående trafikk i området en god stund. Politiet håper E6 snart åpnes for normal trafikk.

- Vi er i ferd med å få ryddet stedet. Det største problemet har vært bussen som ikke er kjørbar. Snart får vi en tungberger på stedet og da går det ikke så langt tid før vi får åpnet igjen. Vi håper at stedet er ryddet innen en time, men det er et ganske løst overslag, sier Horne i 17.15-tida.

Björn Blixter, en talsmann for det svenske politiet, sier til Aftonbladet at norsk og svensk politi etterforsker saken sammen.