Buss med 40 personer veltet i Bindal i Nordland

Ingen skal være alvorlig skadd. To lastebiler skal ha kjørt av veien på samme sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nødetatene har rykket ut til melding om buss med 40 passasjerer som skal ha veltet ved Holm Fergeleie i Bindal i Nordland.

Brannmannskaper kom på plass like etter 21.20 i kveld. Alle passasjerene hadde da kommet seg ut av bussen, og ingen skal være alvorlig skadd.

- Bussen ligger på sida, men det meldes at alle skal ha kommet ut av bussen, sier operasjonsleder Trond Vollen til Dagbladet.

Uklar årsak

I tillegg har to lastebiler kjørt av veien på samme sted, melder politiet i Trøndelag.

Politiet meldte om hendelsen 21.15 i kveld. Politiet fikk melding 20.58, og operasjonsleder Vollen sier til Dagbladet rundt 21.25 at politiet er 20 minutter unna ulykkesstedet.

- Det er altfor tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Meldingen gikk ut på at bussen hadde kjørt av veien og veltet og at passasjerene ikke kom seg ut, sier han.

- Er det dårlig føre på stedet?

- To lastebiler har kjørt av veien på samme plass, så det er mulig forholdene ikke er på topp, sier han.

Kraftig uvær

Flere hovedveier er stengt, flere hundre husstander har mistet strømmen og både ferjer og flyvninger er innstilt som følge av et kraftig uvær som rammer Nordland torsdag.

Meteorologisk institutt gikk onsdag ut med obsvarsel for Nordland for torsdag og fredag. Det er spesielt Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten som vil merke det meste til den sterke vinden og en del snøfokk. Det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold.

Meteorologene fulgte seienere opp med å sende ut et Obs-varsel også for Troms.

- Det blir liten storm med vindkast opp mot 40 sekundmeter i Troms, men det er indre strøk som vil merke dette mest, opplyser vakthavende meteorolog til iTromsø.

Eldbjørg Mosnes, vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, sier at det kommer til å bli verre i løpet av kvelden.

- Det vil trolig bli verst i Nordland seint i kveld og natt til fredag. Det er snakk om liten storm, med vindkast på opp mot 30-40 meter i sekundet, sier hun til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer