Buss med 55 passasjerer veltet på Dovre

Ti personer er skadd, to unge kvinner er alvorlig skadd. - Jeg våknet da bussen sklei av veien, sier passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ti personer er skadd og minst to av dem alvorlig da at en toetasjes buss med nærmere 55 passasjerer i natt veltet på E 6 ved Fokstua på Dovrefjell. 

- Tre personer er hardt skadd og fløyet til St.Olavs Hospital i Trondheim. Seks personer er lettere skadet, og er fraktet til sykehuset på Lillehammer, i tillegg er én person fraktet til Elverum sykehus for behandling, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården ved Gudbrandsdal politidistriktifølge til Dagbladet.no.

Hun presiserer at politiet ennå ikke har full oversikt over skadeomfanget.

St. Olavs Hospital opplyser at to unge kvinner på 20 og 23 år er hardt skadd. 23-åringen er påført klemskader og må opereres, mens 20-åringen får intensivbehandling. Begge betegnes som stabile.

Usikkert hvor mange som var om bord

De første opplysningene gikk ut på at det var 55 passasjerer på bussen.

- Ifølge passasjerlistene kan det se ut som det korrekte tallet er 58 passasjerer, men heller ikke dette kan vi si noe sikkert om på nåværende tidspunkt, sa Sundgården til NTB ved 04.15-tida i natt.

Passasjerene på bussen forteller om en dramatisk natt. De måtte selv knuse rutene på bussen for å komme seg ut.

BLÅSTE AV VEIEN: En toetasjers buss med minst 55 passasjerer ombord veltet på E6 ved Fokstua mellom Hjerkinn og Dombås på Dovrefjell i natt. Foto: Geir Olav Slåen / NRK / SCANPIX
BLÅSTE AV VEIEN: En toetasjers buss med minst 55 passasjerer ombord veltet på E6 ved Fokstua mellom Hjerkinn og Dombås på Dovrefjell i natt. Foto: Geir Olav Slåen / NRK / SCANPIX Vis mer

- Jeg våknet da bussen sklei av veien, sier en av passasjerene på bussen til Dagbladet.no. 

- Det kjentes ut som om et vindkast tok tak i bussen og kastet oss av veien. To av passasjerene satt fastklemt, og en godt voksen dame brakk armen. Mange av passasjerene var i sjokk og det var mye hyling. Vi måtte knuse vinduene for å komme oss ut, sier passasjeren, som har kommet seg til mottaket som er åpnet på Dombås hotell.

Ambulansen skled også

-Det var vanvittig vind og veldig kaldt på Dovre, også ambulansen som skulle frakte oss til Dombås havnet i grøfta på det vanskelige føret, sier en av passasjerene på Lavprisekspressen som var på vei fra Trondheim til Oslo i natt til Dagbladet.no.

Det er svært vanskelige værforhold i området, og veien over Dovrefjell er speilglatt.

-Bussen har enten sklidd eller blåst av veien, sier operatør Hallgeir Haugen ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Brannbilen startet ikke

-Brannvesenet på Dombås kom seint til stedet, og manglet strøm. Dermed måtte brannmannskapene frakte over utstyret i private biler for å komme seg fram til ulykkesstedet, sier en passasjerene som var i kontakt med brannvesenet på ulykkesstedet til Dagbladet.no.

Buss med 55 passasjerer veltet på Dovre

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyste til NTB i natt at Sea King redningshelikopteret som var sendt til stedet også hadde problemer med den sterke vinden, og ikke kunne lande på selve ulykkesstedet.

Kriseberedskap

- Vi har iverksatt full kriseberedskap, sier ordfører Erlend Løkken til Dagbladet.no. - Fire leger, psykiatriske sykepleiere og annet helsepersonell tar seg av de rundt 35 passasjerene som har blitt innkvartert på Dombås hotell. I tillegg har vi satt inn administrativt personell som tar seg av andre behov, sier Løkken.

- Det ser ut som om de fleste har det så bra som de kan ha det i den situasjonen de er i. Det virker som om de fleste har tatt det usedvanlig bra, sier ordføreren til Dagbladet.no.

Veien ble åpnet igjen like før klokken 06.00 fredag morgen, ifølge en pressemelding fra operasjonssentralen i Gudbrandsdal politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 02.30 natt til fredag.

VELTET AV VINDEN: En person ble fastklemt under bussen.