Buss med soldater sprengt i luften i Kabul

Taliban står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En buss med afghanske soldater ble lørdag angrepet av en selvmordsbomber i Kabul, melder TV-kanalen Tolo.

En talsmann for helsedepartementet opplyser til nyhetsbyrået DPA at minst 14 personer ble såret i angrepet. Forsvarsdepartementet vil imidlertid ikke gi opplysninger om angrepet ennå. Ifølge politiet kom angriperen til fots.

Taliban sier at de sto bak angrepet. Gruppen har påtatt seg ansvaret for en rekke angrep de siste dagene, blant annet mot en teaterforestilling der temaet var selvmordsangrep. Angrepet skjedde torsdag, og samme dag ble seks soldater drept i et angrep mot en buss i en forstad til Kabul.

Det ble tidligere lørdag meldt om flere angrep både i Kabul og andre steder i landet. Tolv mineryddere ble skutt og drept i Helmand-provinsen sør i landet, mens to utenlandske soldater ble drept av en veibombe ved Bagram-basen nord for Kabul.

Lørdag morgen ble en sentral tjenestemann i afghansk høyesterett drept utenfor sitt eget hjem idet han var på vei til jobben.

Volden i Afghanistan er trappet kraftig opp den siste tiden, samtidig som utenlandske soldater forbereder seg på å forlate landet ved årsskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer