Buss og fem hus i Odda tatt av elva

Flere evakuert i morgentimene.

TATT AV ELVA: Denne bussen ble tatt av elva i Odda seint i går kveld. Foto: Steinar Andersson
TATT AV ELVA: Denne bussen ble tatt av elva i Odda seint i går kveld. Foto: Steinar AnderssonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Både politi, brannvesen og Sivilforsvaret jobber på stedet. Opo-elva har gravd ut en god del masse, og fire hus er tatt av elva, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Så kom meldingen om at enda et hus og et uthus er tatt i flommen. Dermed er totalt fem hus så langt rasert av vannmassene.

Politiet opplyser på Twitter at ytterligere 15 personer ble evakuert fra Hjøllo nå i morgentimene fordi det var fare for utglidning av masse. Fra før var 30 personer evakuert.

Så langt er det ikke meldt om noen personskader.

- Det kan fort bli flere evakueringer, sier operasjonslederen.

Flere hus i fare Tidligere i natt opplyste politiet på Twitter at Opovegen nummer 9 er evakuert og tatt tatt av elva, mens Opovegen 13 er evakuert, og huset er i ferd med å havne i elva.

Enorme vannmengder fører til at grunnen under flere hus er truet. Elva Opo, som renner gjennom Odda sentrum, har nemlig gått langt over sine bredder.

- Vi utelukker ikke at flere hus kan bli tatt av vannmassene. Elva graver ut massen under flere bygninger, sier Kronen.

Langs elva ligger også en Shell-stasjon.

- Brannvesenet er bekymret for at elva skal grave ut drivstofftankene som ligger under bakken og følger dette tett, sier Kronen.

200-årsflom En parkert buss er allerede tatt av vannmassene, og en garasje ble også tatt av flommen ved 22.30-tiden, melder NRK.

- Det er mye mer vann enn det som var forventet ut ifra tidligere meldinger, og det er nå snakk om en 200-årsflom, sier operasjonsleder Preben Vallestad i Hordaland politidistrikt i en pressemelding tirsdag kveld.

Tidligere tirsdag kveld ble det satt i gang forberedelser til evakuering av Odda sykehus etter at en oksygentank kom under vann. Det var frykt for eksplosjon som gjorde at man vurderte å evakuere de 18 pasientene ved sykehuset, men da det ble klart at det ikke var noen eksplosjonsfare, ble evakueringen stanset, skriver NTB.