Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Buss slukt av synkehull i Kina

Minst seks personer omkom i ulykken.

SLUKT: Seks døde da buss ble slukt av synkehull i Kina. Foto: AFP / NTB Scanpix
SLUKT: Seks døde da buss ble slukt av synkehull i Kina. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Natt til tirsdag er seks personer blitt bekreftet omkommet etter at en buss og flere fotgjengere ble slukt av et synkehull i Xining i Qinghai-provinsen i Kina.

Ytterligere 16 personer skal være skadd, mens ti personer ikke skal være gjort rede for, ifølge The Guardian.

Hendelsen fant sted utenfor et sykehus omkring klokka 17.30 mandag lokal tid. Hendelsen utløste også en eksplosjon nede i hullet.

SEKS DØDE: Minst seks personer er omkommet. Foto: AFP / NTB Scanpix
SEKS DØDE: Minst seks personer er omkommet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

En video som har blitt publisert av statlig TV viser at to busser stanser foran en bussholdeplass hvor flere personer gjør seg klar for å gå på bussen, før den plutselig forsvinner ned i det enorme synkehullet.

På videoen kan man se at flere personer som er i ferd å gå på bussen, også forsvinner ned i hullet.

SER IKKE HULLET: Da en kvinne og hennes 12 år gammel datter kjørte langs en gate i Brasil, så de ikke at det oppstå et synkehull på veien foran dem. Video: Viralhog. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Etterforskes

På nåværende tidspunkt foregår det et søk etter de savnede personene, ifølge statlige kinesiske medier. Ulykken vil også være gjenstand for etterforskning.

Synkehull er ikke et uvanlig fenomen i Kina, og ofte er det landets raske utvikling som får skylden for dem, skriver The Guardian.

I 2016 falt minst tre personer ned i et synkehull i Henan-provinsen, som rammet en vei og et fortau. En undersøkelse av hendelsen viste at synkehullet kunne skyldes vannrør som hadde sprukket som følge av mye nedbør.