Buss-streik over hele landet

I alt 10 400 yrkessjåfører i rutebil- og godsselskaper blir etter alt å dømme tatt ut i streik fra i morgen. Bare Finnmark slipper unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bortsett fra Finnmark vil hele landet være preget av busstreiken, som gradvis er trappet opp siden streikestart 14. mai.

Seks transportselskaper organisert i Norges Lastebileier-Forbund ble tirsdag tatt ut i streik, og onsdag slår Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Norsk Rutebilarbeiderforbund (NRAF) til med ytterligere 3000 ansatte slik at det totale antall

streikende blir 10 400. Det opplyser forbundsleder Per Østvold i NTF til NTB.

NTF har tatt de aller fleste sjåfører forbundet forhandler for ut i streik. Nå gjenstår bare 400-500 sjåfører i en del godsselskaper. Men landet er ikke uten kollektivtransport av den grunn, sier Østvold.

- Vi har de kommunale og fylkeskommunale selskapene i Oslo, Bergen, Drammen, Fredrikstad, Tromsø og Finnmark (Finnmark Fylkesrederi- og Ruteselskap), og vi har de 12 selskapene som er knyttet til konsernet NSB Biltrafikk, sier han.

Per Østvold regnet i dag ikke med at det ville bli hverken formell eller uformell kontakt med motparten, Transportbedriftenes Landsforening (TL).

(NTB)