Buss veltet ved Hønefoss

Ti personer ble skadd da en russisk turistbuss med 45 passasjerer veltet utenfor Hønefoss i Buskerud i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokka 07 i dag tidlig.

Dagbladets fotograf Henning Lillegård var på åstedet imorges.

- Det var nesten gnistfokk, sier han og viser til at fordekkene var så slitt at man nesten så metalbåndet i dekket.

Undersøker årsaken

- Det er for tidlig å si hva ulykken skyldes, men det ser ut til at bussen kom utenfor veibanen i det den kjørte inn i rundkjøringen, sier politiinspektør Gunn Iren Midtbø ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Biltilsynet har vært på stedet og sikret spor. Men de vil ikke fortelle til Dagbladet.no hva de så.

- Vi må først få bussen inn. Da vil vi undersøke styring, bremser og dekk. Så vil vi fortelle hva vi finner til politiet. Generelt kan dekkene se mer slitt ut enn de egentlig er når de er pakket med gjørme, sier seksjonsleder Per Kristian Roterud ved Biltilsynet i Hønefoss til Dagbladet.no.

Klokka 14.30 i ettermiddag får Dagbladet.no opplyst at bussen fremdeles er på Hønefoss trafikkstasjon, og at det er uklart når undersøkelsene vil bli klare.

Bussen har tilsynelatende hatt for stor fart eller fått en kraftig sleng på den regnglatte asfalten. Kjøretøyet vippet utfor skråningen etter om lag 15 meter av rundkjøringen, der bussen skulle ta til venstre.

Politiet håper at de i kveld kan lese hastigheten ut av fartsskriveren i bussen.

- Det er en russisk turistbuss som har veltet. Det var 45 passasjerer om bord, og minst fire av dem ble skadd, sier operasjonsleder Einar Bottolff ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Bussen kom kjørende på E 16 fra Oslo. Den veltet like før eller i en nyanlagt rundkjøring i veikrysset der riksvei 7 tar av fra E 16, omtrent fire kilometer nordvest for Hønefoss sentrum.

- Vi vet ikke ennå årsaken til at bussen veltet, det vil videre etterforskning vise. Det vi vet er at bussen veltet ut av veibanen og inn på et jorde, og trafikken i området ble dirigert forbi ulykkesstedet, sier Bottolff.

Katastrofealarm

Meldingen om bussulykken lød dramatisk, og på Ringerike sykehus ble det slått full katastrofealarm. Luftambulanse og ambulanser fra både Buskerud, Oslo og Akershus ble kalt til ulykkesstedet.

Ti av passasjerene ble kjørt til Ringerike sykehus med bruddskader. En av dem ble i ettermiddag fraktet videre til Ullevål universitetssykehus med bruddskader i ansiktet. Resten ble kjørt til sykehus i en annen buss som ble kalt til ulykkesstedet, for sjekk og lettere behandling.

- Det ble slått full katastrofealarm her på sykehuset. Nå begynner vi å få oversikt over situasjonen, og det ser ikke lenger så dramatisk ut, sier direktør Bjarne Riis Strøm ved Ringerike sykehus til Dagbladet.no.

Politiet har ingen mistanker til promillekjøring, men har rutinemessig testet bussjåføren. Bussen vil også tas inn til nærmere undersøkelser.

<B>RUSSISK:</B> Den russiske bussen var chartret av et reiseselskap i Moskva. Ifølge Dagbladets fotograf på stedet skal den ha hatt tynnslitte dekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer