ENDA FLERE OFRE: Borgerkrigen i Syria raser videre. De siste ukene er det spesielt innbyggerne i Aleppo-provinsen og Idlib som merker den syriske og russiske bombingen. Bildet ble tatt i helga, og er fra Idlib, der sivile hjelper til med å evakuere skadde etter et av de mange bombeangrepene i byen. Foto: Syria Defense Idlib / Epa / Scanpix 
ENDA FLERE OFRE: Borgerkrigen i Syria raser videre. De siste ukene er det spesielt innbyggerne i Aleppo-provinsen og Idlib som merker den syriske og russiske bombingen. Bildet ble tatt i helga, og er fra Idlib, der sivile hjelper til med å evakuere skadde etter et av de mange bombeangrepene i byen. Foto: Syria Defense Idlib / Epa / Scanpix Vis mer

Bussbombe drepte opprørssoldater i Idlib

Eksplosjon på buss nær grensepassering. Minst 25 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsaksjonist drepte minst 25 personer på en buss nær grensepasseringen Atmeh. I tillegg er minst 25 skadd, flere kritisk, ifølge Al Jazeera.

Passasjerene på bussen var opprørssoldater, og kjørte i nærheten av en flykningleir ved byen Idlib, som ikke er langt fra Tyrkia. Åtte av de skadde opprørerne er nå hentet av sykebiler og skal få behandling på sykehus i Tyrkias Hatay-provins. De som ikke er kritisk skadd får behandling ved syriske sykehus.

Opprørsby

Idlib har en stor andel opprørssoldater som kjemper mot Bashar al-Assad og hans regime.

I tillegg til bussbomben, var det i går 26 flyangrep i området, ifølge The Syrian Observatory for Human Rights.

Flere angrep

Ifølge organisasjonens leder, Rami Abdrurahman, har syriske og russiske fly trappet opp bombingen i Idlib. Han sier at også flere av de drepte var sivile syrere.

Kampene nord i Syria og Aleppo har blitt trappet opp de siste ukene. Ifølge lokale syriske grupper, skal mer enn 180 sivile ha blitt drept i Syria siden fredag, hvorav 22 barn og 23 kvinner, skriver Al Jazeera og siterer lokale aktivistnettverk.

Bare fredag skal minst 90 personer ha blitt drept, mens 83 sivile ble drept lørdags kveld. De fleste av de drepte befant seg i Aleppo-provinsen, hvor det nå pågår voldsomme kamper.

- Selv med de dødelige standardene i denne krigen, er disse dødstallende sjokkerende, sier Al Jazeeras Reza Sayah, som rapporterer fra Tyrkia.