Bussbombe ved marked

En minibuss stappfull av sprengstoff drepte minst 68 irakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussbomben ble utløst midt i byen Baquba nord for Bagdad ved 10-tiden. Like ved lå også en politistasjon hvor unge menn sto i kø for å bli rekruttert til politistyrken. Flere av dem ble drept i den kraftige eksplosjonen, ifølge den arabiske TV-stasjonen Al-Jazeera.

Likene lå strødd i gaten og irakisk politi skjøt i luften for hindre desperate pårørende i å ta seg inn til de døde og sårede. Ifølge helsedepartementet er minst 68 mennesker drept og 30 såret. Det er ventet at dødstallet vil stige.

En buss skal ha kjørt forbi politistasjonen idet det smalt. Det er uklart om dette er minibussen hvor sprengstoffet var plassert. Politistasjonen skal ikke ha blitt ødelagt.

Det bor både sunnimuslimer og sjiamuslimer i Baquba. Blant innbyggerne er det mange som tidligere tjenestegjorde i den irakiske hæren. Byen har vært utsatt for flere selvmordsangrep, og etter maktovertakelsen i slutten av juni er det gjentatte ganger meldt om uro.

Det siste angrepet kommer bare tre dager før 1.000 irakiske delegater skal samles i Bagdad for å diskutere landets framtid og velge 100 medlemmer til et nytt nasjonalt råd.

(NTB)

<B>BLODBAD: Unge menn som sto i kø for å bli rekruttert til politistryken var blant de mange drepte.