Bussen veltet - seks drept

Minst seks mennesker døde da bussen de satt i, veltet. Fremdeles er mennesker fastklemt under bussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst seks personer omkom i en bussulykke mellom Fagersta og Ängelsberg i Sverige fredag. Det opplyser Fagersta sykehus. Fire personer skal også være alvorlig skadd.

- Vi har seks døde, men dette er fortsatt et foreløpig antall, fordi mange personer ble sittende fastklemt under bussen, sier Martin Ljungman, talsmann ved sykehuset til nyhetsbyrået AFP.

Det skal ha vært mange skoleungdommer i bussen.

Östen Wikman, talsmann for redningstjenesten i Fagersta, sier til AFP at 15 av de 30 passasjerene skal ha blitt skadd i ulykken, og at flere fortsatt sitter fastklemt under bussen.

Redningsmannskapene forsøkte fredag kveld å få løs de som satt fastklemt ved hjelp av motorsag. En kran skal også forsøke å løfte den veltede bussen.

Bussen var en erstatning for et tog som ble innstilt mellom stasjonene Ludvika og Västerås rundt 200 kilometer vest for Stockholm.

- Veien er veldig smal på ulykkesstedet, og det virker som bussen kjørte inn i en stor stein før den veltet, sier et øyenvitne til aftonbladet.se.

Ifølge avisen er 21 ambulanser sendt til ulykkesstedet for i bidra i redningsoperasjonen.

Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til at bussen kjørte av veien, men svært glatt veibane gjorde kjøreforholdene vanskelige.

- Det er fryktelig glatt der, sier Ulf Palm ved politiet.

(NTB)