Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Busser kan stå fra midnatt

1500 bussjåfører kan være i streik fra i morgen tidlig.

DRA I GOD TID:  Fra torsdags morgen kan over 1500 bussjåfører bli tatt ut i streik. Blant annet ved Oslo lufthavn. Foto: Espen Braata/Scanpix
DRA I GOD TID: Fra torsdags morgen kan over 1500 bussjåfører bli tatt ut i streik. Blant annet ved Oslo lufthavn. Foto: Espen Braata/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den vanskelige meklingen i bussoppgjøret går inn i sine siste timer. Blir det ikke enighet ved midnatt, kan 1500 bussjåfører være i streik fra i morgen tidlig.

Ved 20-tiden pågikk meklingen fortsatt for fullt, opplyser kommunikasjonsansvarlig Ida Langdalen Kristiansen i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Stopp på Oslo lufthavn - Vi forholder oss foreløpig til fristen ved midnatt, sier hun til NTB.

Bussoppgjøret omfatter de fire fagforbundene Yrkestrafikkforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet og Jernbaneforbundet samt de to arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og NHO transport.

Passasjertrafikken på Oslo lufthavn og shuttletrafikken til hotellene vil stoppe opp dersom det blir streik. Også busstransport til og fra flyplassene i Bergen og Trondheim vil bli rammet.

Forberedt på streik I tillegg vil all rutekjøring i Trondheim sentrum stanse. Det samme gjelder Kystbussens rute Kristiansand - Haugesund - Stavanger- Bergen og rutene til Norgesbuss på Østlandet. Også rutene til Unibuss Ekspress vil bli rammet.

- Vi håper vi kommer til en løsning i meklingen, men er forberedt på å måtte ta en kamp om det er nødvendig, uttalte forhandlingssjef for arbeidstakerne, Linda Jæger, da meklingen for mer enn 12 000 bussjåfører startet tirsdag.

Sjåførene mener arbeidsgiverne bryter en ni år gammel avtale om at bussjåførene skal ha opptrapping til et lønnsnivå på linje med industrien. I tillegg krever sjåførene klare retningslinjer for arbeidsdagen. De hevder at de blir utsatt for knallharde rutetider med få pauser.

Dersom det blir streik, vil 1510 sjåfører bli tatt ut i første pulje.

Ikke mer enn andre Administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO transport understreker at de ikke kan gi bussjåførene mer enn andre grupper.

- Vi har tilbudt våre motparter det samme oppgjøret som andre har fått, og som andre grupper har akseptert. Vi har ingen grunn til å gå høyere med bussjåførene enn det andre grupper har fått så langt i årets oppgjør, sa Stordrange til NTB mandag.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!