Busser kan stå fra midnatt

1500 bussjåfører kan være i streik fra i morgen tidlig.

DRA I GOD TID:  Fra torsdags morgen kan over 1500 bussjåfører bli tatt ut i streik. Blant annet ved Oslo lufthavn. Foto: Espen Braata/Scanpix
DRA I GOD TID: Fra torsdags morgen kan over 1500 bussjåfører bli tatt ut i streik. Blant annet ved Oslo lufthavn. Foto: Espen Braata/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den vanskelige meklingen i bussoppgjøret går inn i sine siste timer. Blir det ikke enighet ved midnatt, kan 1500 bussjåfører være i streik fra i morgen tidlig.

Ved 20-tiden pågikk meklingen fortsatt for fullt, opplyser kommunikasjonsansvarlig Ida Langdalen Kristiansen i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Stopp på Oslo lufthavn - Vi forholder oss foreløpig til fristen ved midnatt, sier hun til NTB.

Bussoppgjøret omfatter de fire fagforbundene Yrkestrafikkforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet og Jernbaneforbundet samt de to arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og NHO transport.

Passasjertrafikken på Oslo lufthavn og shuttletrafikken til hotellene vil stoppe opp dersom det blir streik. Også busstransport til og fra flyplassene i Bergen og Trondheim vil bli rammet.

Forberedt på streik I tillegg vil all rutekjøring i Trondheim sentrum stanse. Det samme gjelder Kystbussens rute Kristiansand - Haugesund - Stavanger- Bergen og rutene til Norgesbuss på Østlandet. Også rutene til Unibuss Ekspress vil bli rammet.

- Vi håper vi kommer til en løsning i meklingen, men er forberedt på å måtte ta en kamp om det er nødvendig, uttalte forhandlingssjef for arbeidstakerne, Linda Jæger, da meklingen for mer enn 12 000 bussjåfører startet tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer