Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Busser med Syria-evakuerte angrepet

Evakuerte fra landsbyene Fouaa og Kefraya i Idlib-provinsen.

ANGREPET: Flere busser med evakuerte sjiamuslimer fra landsbyene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen i Syria er angrepet. Videoen ble lastet opp på sosiale medier like etter angrepet. Video: NTB Scanpix/Reuters Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere busser med evakuerte sjiamuslimer fra landsbyene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen i Syria er angrepet, melder Reuters.

- Fem busser ble angrepet. Det førte til at evakueringen ikke er kommet i gang i dag, sier Elizabeth Hoff, sjef for Verdens helseorganisasjon (WHO) i kveld.

- Hensynsløse væpnede menn

Små opprørsgrupper skal stå bak angrepet, ifølge BBC, som melder at opprørerne også skal ha satt fyr på en rekke busser.

- Hensynsløse væpnede menn brenner busser. Det undergraver evakueringen og redningen for alle sivile i alle beleirede områder av Syria, skriver generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland på Twitter.

- Kvinner, barn og eldre mennesker har nå ventet i tre dager på å bli evakuert. Vi håper at vi snart får i gang en ny avtale. Det er forferdelig kaldt og snø i fjellene her nå, og fryktelig å tenke på de kvinnene og barna som sitter og venter og håper på å komme seg ut, sier Hoff.

Ukjent hvem som angrep

En talsperson for en av opprørsgruppene i området har nektet for at opprørere sto bak angrepet, og hevder at var en sint folkemengde som sto bak, muligens med støtte fra én av de mange regimetro militsgruppene i området, ifølge Reuters. Andre kilder melder at det kan være små, lokale grupper som angrep bussene.

Landsbyene Kefraya og Fouaa ble bestemt evakuert etter et krav fra Iran i forhandlingene med Tyrkia og Russland om våpenhvile.

Landsbyene er ikke langt unna Aleppo, som også evakueres. Det er først og fremst øst-Aleppo, den delen av byen som var opprørskontrollert helt fram til denne uka, som blir evakuert.

- Bekymring for sikkerheten

19 busser ble kjørt inn for å hente ut et ukjent antall mennesker. Fem av disse er nå brent ned. Jan Egeland og en rekke andre aktører jobber nå aktivt for å få i stand en ny løsning.

- Nye forsøk på å evakuere sivile fra Øst-Aleppo og andre beleirede syriske områder. FN-personell er klare til å overvåke. Det er store bekymringer for sikkerheten, melder generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, på Twitter.

BBC skriver at minst 6000 personer har blitt evakuert ut av Aleppo så langt denne uka

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling