ELBILNEKT: Det er slutt på enslige elbiler i kollektivfeltet. Det bedrer framkommeligheten for kollektivtrafikken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ELBILNEKT: Det er slutt på enslige elbiler i kollektivfeltet. Det bedrer framkommeligheten for kollektivtrafikken. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Busser reduserer reisetida med opptil to tredeler etter elbilnekt

Stengte kollektivfeltet for elbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Busser fra Asker og Bærum har redusert kjøretiden med to tredeler etter at reglene for å kjøre elbil i kollektivfeltet ble skjerpet fra 1. juni.

Bakgrunnen for vedtaket er at flere tunneler i Oslo skal pusses opp i tiden framover. I rushtiden mellom 7 og 9 om morgenen og fra 14 til 18 motsatt vei, risikerer elbilister bøter på 4.200 kroner dersom de kjører i kollektivfeltet uten passasjerer i bilen.

Tidligere brukte Ruters ekspressbuss 252 fra Slemmestad til Oslo sentrum opptil 27 minutter på distansen fra Holmen i Asker til Lysaker i morgenrushet. Etter vedtaket om holde enslige elbilførere unna kollektivfeltet har kjøretiden på samme distanse blitt redusert til 9 minutter, melder NRK.

- Vi har registrert at det er betraktelig bedre plass i kollektivfeltet på E18 nå, uten at vi har telt elbilene. Vi skal lage en statistikk over dette etter hvert, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Vegvesenet.

(NTB)