Busser steinet og drosjer ødelagt på Mallorca

Illsinte og streikende bussjåfører på Mallorca kastet i helgen stein på busser, mens ukjente gjerningsmenn skar i stykker dekkene på leiebiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det melder spansk radio i dag.

Lokale myndigheter måtte innstille bussruten mellom flyplassen og hovedstaden Palma av sikkerhetsgrunner. Samtidig gikk vandaler løs på 90 biler som var leid inn av turoperatører for å bringe turister til og fra den overfylte flyplassen. Nesten alle drosjene på øya, 1.500 stykker, er leid inn for å frakte turister, men det er ikke mange nok til å unngå flere timers ventetid på transport.

Tidlig i dag ventet nær 300 turister fra Skandinavia på flyplassen på Mallorca. De norske, svenske og danske turistene skulle vært hjemme igjen lørdag, men i stedet tilbrakte de natten sittende eller liggende på gulvet på flyplassen.

Situasjonen er helt uakseptabel, mener Star Tours salgsdirektør Stig Elling.

- Lørdag ba vi turistdepartementet om å gripe inn i konflikten. Skjer det ingenting, må vi vurdere om vi i framtiden vil sende våre gjester til Mallorca, sier Elling til nyhetsbyrået Ritzau.

Han lover at turistene får reise hjem i løpet av søndagen.

Bussjåførene fortsetter streiken etter at de lørdag kveld forkastet et tilbud om en lønnsøkning på 18 prosent de neste tre årene. De 7.800 sjåførene på Mallorca, Menorca og Ibiza krever også at overtidsbetalingen økes. Det er foreløpig ikke klart når de ansatte og eierne møtes til nye forhandlinger. Sjåførene har truet med å gå til en uavgrenset streik fra midten av juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer