ETTERLYST:  Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: Politiet
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: PolitietVis mer

Bussjåfør: - Jeg kjørte drapssiktede til Lillehammer

Bussjåfør Olav Angard sier til NRK at han hadde den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen som passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYER (Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen (23) har vært etterlyst og siktet for drap på sin egen stefar, som ble funnet brent på et bål i Øyer torsdag.

I dag sier bussjåfør Olav Angard til NRK at han plukket opp 23-åringen i nærheten av der liket senere ble funnet. Han kan dermed være en av de siste som har sett den siktede.

- Han gikk på bussen ved Øyer skysstasjon 13.45, og gikk av i Lillehammer 14.05, sier Angard til NRK.

- Virket stresset Kim Andreas Kristiansen har vært passasjer på Angards rute flere ganger tidligere, skriver NRK.

Derfor gjenkjente bussjåføren ham da han så etterlysningen. Han sier til NRK at 23-åringen virket mer oppjaget enn vanlig.  

- Han virket litt stresset da han gikk på bussen, sier han.

Dagbladet har så langt i dag ikke lykkes i å komme i kontakt med bussjåfør Angard.

- Forhåndsdømt Advokat Nina Braathen Hjortdal, som bistår moren og søsknene til den siktede 23-åringen, sier til Dagbladet at familien ikke har konkludert med at han er skyldig, selv om andre har det.

- Det har alle andre gjort. Politiets siktelse gjør det lett å konkludere. Men familien har ikke konkludert, de bare håper at han skal komme tilbake, sier hun.

- Ingen sikre spor Politiet fortalte Dagbladet i går at de ikke har noen sikre spor etter Kristiansen siden fredag. De vil ikke kommentere om de heller ikke har elektroniske sport etter ham.

- Det jeg kan si, er at han har ikke vært kontaktbar. Vi har brukt alle våre muligheter for å prøve å finne ut hvor han befinner seg. Hvilke arbeidsmetoder det innebærer, vil jeg ikke kommentere. Det er også en del av etterforskningen å finne ut om det finnes noen medhjelper, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til Dagbladet.

Etterlyst internasjonalt I Gudbrandsdalen har saken fått høyeste prioritet, etter at Bjarte Hansen (58) ble funnet brent på et bål i skogen ved Hafjelltoppen torsdag formiddag.

Stesønnen Kim Andreas Kristiansen ble søndag etterlyst nasjonalt med både navn og bilde. Mandag ble han etterlyst også internasjonalt.

Stefaren og Kristiansen bodde sammen i en sokkelleilighet i Øyer. Flere medier har de siste dagene skrevet at Kristiansen hadde snakket om «å ta» stefaren sin. Det har politiet sterkt dementert.