Bussjåfør: - Jeg kjørte drapssiktede til Lillehammer

Bussjåfør Olav Angard sier til NRK at han hadde den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen som passasjer.

ETTERLYST:  Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: Politiet
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYER (Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen (23) har vært etterlyst og siktet for drap på sin egen stefar, som ble funnet brent på et bål i Øyer torsdag.

I dag sier bussjåfør Olav Angard til NRK at han plukket opp 23-åringen i nærheten av der liket senere ble funnet. Han kan dermed være en av de siste som har sett den siktede.

- Han gikk på bussen ved Øyer skysstasjon 13.45, og gikk av i Lillehammer 14.05, sier Angard til NRK.

- Virket stresset Kim Andreas Kristiansen har vært passasjer på Angards rute flere ganger tidligere, skriver NRK.

Derfor gjenkjente bussjåføren ham da han så etterlysningen. Han sier til NRK at 23-åringen virket mer oppjaget enn vanlig.  

- Han virket litt stresset da han gikk på bussen, sier han.

Dagbladet har så langt i dag ikke lykkes i å komme i kontakt med bussjåfør Angard.

- Forhåndsdømt Advokat Nina Braathen Hjortdal, som bistår moren og søsknene til den siktede 23-åringen, sier til Dagbladet at familien ikke har konkludert med at han er skyldig, selv om andre har det.

- Det har alle andre gjort. Politiets siktelse gjør det lett å konkludere. Men familien har ikke konkludert, de bare håper at han skal komme tilbake, sier hun.

- Ingen sikre spor Politiet fortalte Dagbladet i går at de ikke har noen sikre spor etter Kristiansen siden fredag. De vil ikke kommentere om de heller ikke har elektroniske sport etter ham.

- Det jeg kan si, er at han har ikke vært kontaktbar. Vi har brukt alle våre muligheter for å prøve å finne ut hvor han befinner seg. Hvilke arbeidsmetoder det innebærer, vil jeg ikke kommentere. Det er også en del av etterforskningen å finne ut om det finnes noen medhjelper, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til Dagbladet.

Etterlyst internasjonalt I Gudbrandsdalen har saken fått høyeste prioritet, etter at Bjarte Hansen (58) ble funnet brent på et bål i skogen ved Hafjelltoppen torsdag formiddag.

Stesønnen Kim Andreas Kristiansen ble søndag etterlyst nasjonalt med både navn og bilde. Mandag ble han etterlyst også internasjonalt.

Stefaren og Kristiansen bodde sammen i en sokkelleilighet i Øyer. Flere medier har de siste dagene skrevet at Kristiansen hadde snakket om «å ta» stefaren sin. Det har politiet sterkt dementert.