Bussjåfør døde - kollapset over rattet med 40 passasjerer i 90-sonen på E6

Sjefen: - Han er en helt og kan ha berget liv i sine siste sekunder.

NESTEN FULL BUSS:  Det var en slik TIMEekspressen-buss med plass til 51 passasjerer som sjåføren kjørte på E6 da han fikk et illebefinnende onsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Alexander Hagstadius, Nettbuss.
NESTEN FULL BUSS: Det var en slik TIMEekspressen-buss med plass til 51 passasjerer som sjåføren kjørte på E6 da han fikk et illebefinnende onsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Alexander Hagstadius, Nettbuss. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På E6 mellom Østfold og Oslo klokka 06 i går morges, fikk en bussjåfør med et 40-talls passasjerer om bord et illebefinnende i 90-sonen. Han ble konstatert død kort tid etter.

De siste sekundene i bevissthet manøvrerer han bussen ut mot autovernet. Dagbladet får i dag bekreftet etter de første tekniske undersøkelsene og politiets og busselskapets prat med passasjerer, at det er sjåføren som aktiv har bremset og styrt ut til høyre.

Nå omtaler sjefen for busselskapet den avdøde bussjåføren i 40-årene som en helt.

- Kan ha berget liv - Han gjorde en fantastisk jobb, og opptrådte som en årvåken og profesjonell yrkessjåfør helt til det siste. Dette kunne ha endt i en katastrofe, og sjåføren kan ha berget liv og helse til mange, sier regionsdirektør Birger Ljunggren i Nettbuss Øst til Dagbladet.

Det er selskapet som trafikkerer den daglige pendlerbussen klokka 05.10 fra Sarpsborg til Oslo - TIMEkspressen, linje 3.

Regiondirektøren kjenner bare til ett tilsvarende tilfelle fra sin yrkeskarriere i bussbransjen.

Da fikk også en sjåfør et illebefinnende på jobb, men det skjedde i lav fart uten dramatikk for passasjerer eller andre på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer