Bussjåfør overmannet raner

Til tross for at bussen var i fart, klarte sjåføren å overmanne den 19 år gamle ransmannen. Samtidig lyktes en av passasjerene å stanse den rullende doningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en skikkelig heltehistorie. Sjåføren gjorde en vanvittig god jobb. Han presset raneren helt bak i bussen og overmannet ham sammen med to passasjerer, sier en annen av passasjerene, Walter Lau, til Fædrelandsvennen.

Det var ved 19-tiden onsdag at den 19 år gamle mannen forsøkte å tilrane seg pengevesken til bussjåføren. Ved Lundsbrua i Kristiansand sentrum steg 19-åringen inn i bussen med en stor stein bak ryggen. Da sjåføren skulle svinge ut fra holdeplassen, truet ransmannen sjåføren med steinen og ville ha pengene.

- Da sjåføren nektet, prøvde gutten å slå til sjåføren i hodet med en stor stein. Men sjåføren klarte å slå steinen ut av hånda på raneren, sier Bjørn Hansen, vaktsjef ved sentrum politistasjon i Kristiansand.

Mens sjåføren var i basketak med raneren, fortsatte bussen å rulle.

- En passasjer i 20-årene fikk stanset bussen før han hjalp til med å overmanne ransmannen. Ransmannen ble presset helt bak i bussen før de to fikk lagt ham i bakken. Deretter ringte de politiet, sier vaktsjefen.

Den 19 år gamle ransmannen er ikke kjent for politiet fra tidligere.

(NTB)