Bussjåfør siktet for bussulykken i Balsfjord

To personer omkom i ulykken.

TO OMKOM: En buss kjørte av veien i Øvergård i Balsfjord i Troms på mandag. En buss og en personbil, til sammen 30 personer, er involvert i ulykken.
Foto: Politiet / NTB scanpix
TO OMKOM: En buss kjørte av veien i Øvergård i Balsfjord i Troms på mandag. En buss og en personbil, til sammen 30 personer, er involvert i ulykken. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bussjåføren er siktet for å ha vært uaktsom da en buss kjørte av veien på E6 i Balsfjord tidlig mandag morgen.

- Dette er en svært alvorlig ulykke. Og siden årsaken foreløpig ikke fremstår som åpenbar, er sjåføren siktet etter straffelovens paragraf 239 og fratatt førerkortet, opplyser politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor til VG.

Strafferammen er fengsel i tre år, eller i inntil seks år dersom omstendighetene anses som særdeles skjerpende.

Politiet vil ikke ha noen formening om årsaken til bussulykken i Balsfjord før ulykkessjåføren er formelt avhørt. Det skjer i løpet av onsdagen.

- Vi arbeider videre med etterforskningen og har hatt uformelle samtaler med sjåføren og flere av passasjerene. Men et formelt avhør av sjåføren vil ikke bli gjennomført før onsdag, sier Gimnes til NTB.

Hun bekreftet tirsdag at politiet ut fra de foreløpige samtalene har dannet seg et bilde av hva som skjedde under den tragiske utforkjøringen, men vil ikke konkludere før avhørene er gjennomført.

60 år gamle Otto Fredrik Ottemo fra Tranøy og Rolf Edvin Steinholt (49) fra Salangen mistet livet i ulykken tidlig mandag morgen. Steinholt var én av tre sjåfører fra selskapet Cominor som fulgte hjelpesendingen fra Finnsnes til Murmansk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer