Bussjåfør sovnet- med 13 barn om bord

Med 13 barnehagebarn i bussen sovnet bussjåføren bak rattet. Førskolelærer Jan Hugo Johnsen vekket sjåføren og fikk avverget situasjonen. Nå er bussjåføren politianmeldt av barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bussen med de fem år gamle barna var på vei fra Hammerfest til Stabbursnes i Porsanger i Finnmark sist torsdag. Barnehagebarna fra Tyven barnehage skulle på overnattingstur, og var 20 kilometer unna turmålet i utkanten av Stabbursdalen nasjonalpark. I løpet av et øyeblikk skjedde det som kunne endt med en tragedie.

Bussen hadde kjørt over ei trang bru i den vesle bygda Ytre Billefjord, da den plutselig skjente i feil kjøreretning. Like før den havnet i grøfta endret bussen kurs mot grøfta på andre siden av veien. På den ene siden av veien er det steinete, på den andre siden kupert i form av trær.

Førskolelærer Jan Hugo Johnsen satt langt foran i bussen, og oppdaget hva som var i ferd med å skje. Han reiste seg opp, beveget seg mot bussjåføren og ropte. Bussjåføren våknet, og klarte selv å styre bussen inn på veien igjen.

Dagbladet var i går i kontakt med Johnsen, men han ønsket ikke å fortelle om situasjonen.

- Flott tur

- Vi hadde en fantastisk tur. Ungene har ikke oppdaget noe, og snakker fremdeles om turen. Det er like greit at barna ikke får vite hva som var i ferd med å skje. Derfor opplever jeg det ikke som riktig å si noe om hendelsen i pressen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer