Bussjåfør sovnet- med 13 barn om bord

Med 13 barnehagebarn i bussen sovnet bussjåføren bak rattet. Førskolelærer Jan Hugo Johnsen vekket sjåføren og fikk avverget situasjonen. Nå er bussjåføren politianmeldt av barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussen med de fem år gamle barna var på vei fra Hammerfest til Stabbursnes i Porsanger i Finnmark sist torsdag. Barnehagebarna fra Tyven barnehage skulle på overnattingstur, og var 20 kilometer unna turmålet i utkanten av Stabbursdalen nasjonalpark. I løpet av et øyeblikk skjedde det som kunne endt med en tragedie.

Bussen hadde kjørt over ei trang bru i den vesle bygda Ytre Billefjord, da den plutselig skjente i feil kjøreretning. Like før den havnet i grøfta endret bussen kurs mot grøfta på andre siden av veien. På den ene siden av veien er det steinete, på den andre siden kupert i form av trær.

Førskolelærer Jan Hugo Johnsen satt langt foran i bussen, og oppdaget hva som var i ferd med å skje. Han reiste seg opp, beveget seg mot bussjåføren og ropte. Bussjåføren våknet, og klarte selv å styre bussen inn på veien igjen.

Dagbladet var i går i kontakt med Johnsen, men han ønsket ikke å fortelle om situasjonen.

- Flott tur

- Vi hadde en fantastisk tur. Ungene har ikke oppdaget noe, og snakker fremdeles om turen. Det er like greit at barna ikke får vite hva som var i ferd med å skje. Derfor opplever jeg det ikke som riktig å si noe om hendelsen i pressen, sier han.

Mandag avholdt barnehagen møte og hendelsen ble diskutert. I løpet av dagen ble barnas foreldrene informert. Samtidig ble det innlevert en formell politianmeldelse av mannen.

- Sjåføren sovnet. Det mener vi er alvorlig. Det er derfor vi har anmeldt dette, sier barnehagebestyrer Frode Johnsen til Dagbladet. Han kjørte privatbil foran bussen.

- Heldigvis gikk det bra. Dette bør få konsekvenser for sjåføren. Det kunne endt så mye verre, sier barnehagens styreleder Jeanette Moland.

Politiinspektør Morten Daae bekrefter anmeldelsen.

- Sjåføren erkjenner å ha vært trøtt da episoden fant sted, og vitnene som var i bussen er klare: sjåføren duppet av, sier Daae.

Ett års fengsel

Sjåføren risikerer inntil ett års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Politiet har imidlertid ikke beslaglagt sjåførens førerkort. Dagbladet snakket i går kveld med sjåførens arbeidsgiver. De tar saken alvorlig, men vil ikke kommentere den før alle fakta foreligger.