Bussjåfør sovnet

Med nærmere 30 passasjerer om bord og i høy hastighet på motorveien sovnet bussjåføren bak rattet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerene på Sørlandsekspressen fra Kristiansand til Oslo søndag kveld hadde flere ganger i løpet av turen opplevd at sjåføren kjørte vinglete og underlig. Det toppet seg i bakken ned mot Asker sentrum da sjåføren duppet av, og bussen vinglet voldsomt i høyt tempo.

Noen av passasjerene skrek. Sjåføren våknet, og fikk bråstoppet bussen og kvalte motoren i veikanten.

Var redde

Ifølge passasjer Stig Sandmo (39) var det en svært så ubehagelig busstur for de reisende.

-  Flere passasjerer var tydelig redde, og satt oppreiste og fulgte med på hva sjåføren gjorde. Etter at han stoppet og fikk tatt seg litt luft, skal han ha innrømmet at han var veldig trøtt, sier Sandmo til Dagbladet.

Sandmo, som gikk på stoppet i Vinterkjær ved Risør, opplevde at bussjåføren bare passerte stoppet, før han snudde bussen og kom tilbake. -  Det skjedde flere ganger at han bare passerte busstopp selv om det var folk der. Han hadde nok ikke sin beste dag på jobben, sier Sandmo, som er lettet over at det tross alt endte godt. Klokka var omkring 00.30 da sjåføren sovnet av, og det var heldigvis lite trafikk i det øyeblikket bussen vinglet på sitt verste.

-  Hadde det vært biler rundt, så hadde det smelt. Ved flere anledninger tok sjåføren i bruk begge kjørebanene, sier Sandmo.

Helt uakseptabelt

I likhet med flere andre passasjerer tok han i går kontakt med busselskapet for å klage over den skandaløse kjøringen.

Det var en buss fra Oslo-selskapet HMK som kjørte strekningen. De leies inn av Nettbuss Sør hver søndag for å betjene ruta.

-  Dette var så klanderverdig og oppsiktsvekkende at vi hadde et møte med HMK i dag. Episoden er helt uakseptabel, og vi bøyer oss i støvet og beklager hendelsen overfor våre kunder, sier adm.dir. Arnold Løvoll i Nettbuss Sør til Dagbladet. Han karakteriserer hendelsen som en av de styggeste han har opplevd i selskapets historie.

-  Dette er et engangstilfelle vi ikke vil ha gjentatt, forsikrer Løvoll.

RYSTET: Busspassasjer Stig Sandmo reagerer sterkt på at Sørlandsekspressen søndag kveld var betjent av en sjåfør som var så stuptrøtt at han duppet av på motorveien.