Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bussjåfør tok passasjerer som fanger

Skal ha nektet passasjerer å gå av bussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen ble en av passasjerene samtidig offer fysisk for vold fra sjåførens side. En av passasjerene sier anonymt til Dagbladet at han følte seg som en fange.

— Det ble etter hvert en opphetet situasjon, sier vedkommende.

Administrerende direktør Helge Leite i busselskapet sier til Dagbladet at de beklager sterkt overfor de aktuelle passasjerene.

— Dette er helt uakseptabelt, og sjåføren arbeider ikke lenger hos oss, sier Leite.

Etter det Dagbladet får opplyst på informert hold, risikerer 36-åringen ubetinget fengsel.

Stengte dørene
Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett 10. september. Det er av satt en dag til rettsforhandlingene. Advokatfirmaet Staff skal etter planen representere 36-åringen.

Firmaet kunne i går ikke kommentere saken på grunn av ferieavvikling, men etter det Dagbladet forstår, nekter sjåføren straffskyld etter tiltalen.

Det var 22. januar i år 36-åringen ved 16-tida kjørte rute 31E fra Fornebu i Bærum til Oslo sentrum. Etter at sjåføren hadde stanset, var det fortsatt flere passasjerer igjen i bussen. Før de kom seg av, skal 36-åringen ha satt kursen vestover mot Lysaker og ikke stoppet før bussen var tilbake på utgangspunktet.

Statsadvokat Pål S. Berg skriver i tiltalebeslutningen at bussjåføren, tross gjentatte henvendelser fra de gjenværende passasjerene, nektet å stanse bussen for å slippe dem av før han kom til Fornebu. Der skal stemningen ha nådd bristepunktet. Ifølge tiltalen slo sjåføren til en av passasjerene i ansiktet flere ganger med knyttet hånd.

Statsadvokat Berg mener å kunne føre bevis for at dette skjedde uten rimelig grunn og under særdeles skjerpende omstendigheter.

Erstatning
— Ved avgjørelsen om at legemsfornærmelsen mot passasjeren har skjedd under særdeles skjerpende omstendigheter, er det særlig lagt vekt på at den var uprovosert, skriver statsadvokaten.

Det er passasjeren som ble slått som har anmeldt saken.

Når det gjelder det påståtte voldsovergrepet, krever allmenne hensyn påtale.

Statsadvokaten skriver at de  vil bli lagt ned påstand om at 36-åringen betaler 1200 kroner i erstatning og 10 000 kroner i oppreisning
til passasjeren som skal ha blitt utsatt for uprovosert vold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!