- Bussjåføren ble kastet gjennom frontruta og inn i skogen

Lastebilsjåfør som kom til stedet rett etter ulykken møtte den forslåtte sjåføren da han kom ut fra skogen.

KASTET GJENNOM FRONTRUTA: Bussjåføren ble kastet inn i skogen etter at en personbil angivelig kom over i motsatt kjørefelt. Fem personer omkom i en kollisjonen i Lavangsdalen i Troms i ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
KASTET GJENNOM FRONTRUTA: Bussjåføren ble kastet inn i skogen etter at en personbil angivelig kom over i motsatt kjørefelt. Fem personer omkom i en kollisjonen i Lavangsdalen i Troms i ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAVANGSDALEN (Dagbladet): Lastebilsjåfør Knut Bjørkli kom til ulykkesstedet rett etter ulykken, og snakket med bussjåføren. Bjørkli gjenforteller bussjåførens forklaring om at at alle bilene bortsett fra bussen var på vei fra Tromsø, og at den første bilen kjørte rett over i motsatt kjørefelt.

- Det var ikke sladd eller noen ting, men bilen kommer helt over og kjører rett inn i bussen, hevder han.

Dette strides av politiet, som har opplyst at bilen fikk sladd.

Kastet gjennom frontruta Ifølge Bjørkli ble bussjåføren kastet gjennom frontruta og kastet inn i skogen. Det var da han kom forslått ut av skogen at Bjørkli møtte på ham.

- Ingenting skulle tilsi at dette kunne skje. Bilen kom helt på motsatt side, sa bussjåføren til Bjørkli.

Kenneth Nilsen var blant de som kom umiddelbart etterpå. Han bekrefter Bjørklis forklaring av hendelsesforløpet, og var selv med på redningsarbeidet.

Hentet ut to døde - Jeg så bussen skli rundt, og var opptatt av å bremse ned selv. Bussjåføren ble kastet ut av frontruta og sju-åtte meter ned i grøfta, sier Nilsen til Dagbladet.

- Jentene i bussen så ikke ut til å skjønne hva som skjedde, men begynte etterhvert å gråte og holde rundt hverandre.

Han forteller at han var med å hente ut to døde fra minibussen, men etterpå orket han ikke mer og da hadde ambulansepersonellet kommet.

Klokka 20.13 ble den siste omkomne kjørt fra ulykkesstedet.

Saken oppdateres.