- Bussjåføren er sterkt preget etter ulykka

To kvinner omkom og åtte er brakt til sykehus etter at to busser kolliderte i Sogndal.

TO OMKOM: To kvinner omkom i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
TO OMKOM: To kvinner omkom i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kvinner mistet livet etter en frontkollisjon mellom to busser på fylkesvei 55 ved Fardal i Sogndal kommune i ettermiddag. Ytterligere åtte ble brakt til sykehus, to av dem med alvorlige skader.

- Det er forferdelig at vi har havnet i en slik ulykke. Jeg tenker aller først på de som nå har mistet noen, men også på de som har vært involvert i ulykka. Dette er en trist sak for alle parter, sier daglig leder Per Steinar Sviggum i Sogn Billag til Dagbladet.

Sterkt preget Den Nettbuss-opererte lokalbussen var på vei fra Hella til Sogndal da kollisjonen med den svenske tursistbussen skjedde klokka 16.58 i dag.

- Sjåføren er sterkt preget av ulykka, og får nå oppfølging av våre folk og helsepersonell, sier Sviggum.

Politiadvokat Jørn Lasse Refsnes opplyser at de overlevende er i sjokktilstand.

- De overlevende skal være i sjokktilstand. De blir tatt hånd om på Sogndal hotell, sier Refsnes.

- Utrolig trist Trafikkleder Mikael Andersson i det svenske selskapet Bergkvarabuss, som eier den svenske turistbussen, opplyser at 22 personer fra Taiwan var om bord.

- Det er forferdelig og utrolig trist at dette har skjedd. Det er jo det siste man ønsker seg. Vår sjåfør er på sykehus med noen skader, men det er ingen fare for hans liv. Han var i sjokktilstand og har det vel heller ikke så bra, sier Andersson til Dagbladet.

Ingen ønsker å si noe om hendelsesforløpet, eller årsaken til ulykken.

FIRE HELIKOPTRE: Det ble satt i gang en omfattende redningsaksjon i forbindelse med bussulykka på fylkesvei 55 i Sogndal. 
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
FIRE HELIKOPTRE: Det ble satt i gang en omfattende redningsaksjon i forbindelse med bussulykka på fylkesvei 55 i Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer