Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussjåføren Göran får ikke lov å gå i shorts på jobb. Det løste han slik

- Det er bare en del av problemet.

KJØRER I SKJØRT: Göran Sandberg fra Umeå i Sverige hadde løsningen klar da han ble nektet å gå i shorts på jobben. Foto: Privat
KJØRER I SKJØRT: Göran Sandberg fra Umeå i Sverige hadde løsningen klar da han ble nektet å gå i shorts på jobben. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Göran Sandberg er 49 år og jobber som sjåfør for busselskapet Transdev i Umeå.

I Midt-Sverige har sommeren kommet, og inne i bussen til Sandberg blir det tett og varmt enkelte dager, men shorts får han ikke lov til å ha på seg. Det inngår nemlig ikke i arbeidsuniformen.

Det som derimot inngår i uniformen er et langt skjørt.

Får ikke kjøpt skjørt

Etter at han fikk en advarsel etter å ha kjørt i shorts en dag, tok han kontakt med en kvinnelig kollega som gladelig lånte bort sitt.

Til den svenske rikskringkasteren SVT forklarer Sandberg at han er avhengig av bistand fra sine kvinnelige kollegaer for å kunne trekke i sin nye sommeruniform.

- Vi har ingen mulighet til å kjøpe skjørt gjennom nettbutikken der vi bestiller uniformen. Logger jeg meg inn som mannlig ansatt, kan jeg ikke velge skjørt, men kvinner kan det, sier han.

Han forteller videre at det for 14 år siden var en annen sjåfør i det samme selskapet som fikk den samme lyse ideen. Den gang valgte selskapet å implementere shortsen i arbeidsuniformen.

Positive tilbakemeldinger

Da Sandberg i går bar skjørt, ble han kontaktet av sin nærmeste sjef som lurte på om han kunne bestille et par ekstra tynne bukser til ham. Det takket Sandberg nei til.

- Det er bare en del av problemet. Det ene er at jeg vil ha en funksjonell uniform. Det andre er at det bare er kvinner som kan bestille skjørt. Det er altså mer ok for en mann å gå med skjørt enn med shorts? Det er et merkelig resonnement, sier han.

Det lille opptrinnet har naturligvis ikke gått ubemerket hen, og Sandberg kan fortelle at tilbakemeldingene har vært positive.

- Jeg har fått noen kommentarer, men de er bare positive og noen flirer litt. Blant kollegaene mine er alle positive. Samtidig føles det ganske bra, og flere menn bør prøve dette, sier han, og legger til at det når alt kommer til stykket er litt trist at det er en stor nyhet at menn går med skjørt i 2017.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling