Bussjåføren Göran får ikke lov å gå i shorts på jobb. Det løste han slik

- Det er bare en del av problemet.

KJØRER I SKJØRT: Göran Sandberg fra Umeå i Sverige hadde løsningen klar da han ble nektet å gå i shorts på jobben. Foto: Privat
KJØRER I SKJØRT: Göran Sandberg fra Umeå i Sverige hadde løsningen klar da han ble nektet å gå i shorts på jobben. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Göran Sandberg er 49 år og jobber som sjåfør for busselskapet Transdev i Umeå.

I Midt-Sverige har sommeren kommet, og inne i bussen til Sandberg blir det tett og varmt enkelte dager, men shorts får han ikke lov til å ha på seg. Det inngår nemlig ikke i arbeidsuniformen.

Det som derimot inngår i uniformen er et langt skjørt.

Får ikke kjøpt skjørt

Etter at han fikk en advarsel etter å ha kjørt i shorts en dag, tok han kontakt med en kvinnelig kollega som gladelig lånte bort sitt.

Til den svenske rikskringkasteren SVT forklarer Sandberg at han er avhengig av bistand fra sine kvinnelige kollegaer for å kunne trekke i sin nye sommeruniform.

- Vi har ingen mulighet til å kjøpe skjørt gjennom nettbutikken der vi bestiller uniformen. Logger jeg meg inn som mannlig ansatt, kan jeg ikke velge skjørt, men kvinner kan det, sier han.

Han forteller videre at det for 14 år siden var en annen sjåfør i det samme selskapet som fikk den samme lyse ideen. Den gang valgte selskapet å implementere shortsen i arbeidsuniformen.

Positive tilbakemeldinger

Da Sandberg i går bar skjørt, ble han kontaktet av sin nærmeste sjef som lurte på om han kunne bestille et par ekstra tynne bukser til ham. Det takket Sandberg nei til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer