Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussjåføren kan ha reddet liv

Ba passasjerene om å ta på sikkerhetsbeltet rett før bussvelt i Kvæfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ti personer ble sent til sykehus etter at en buss kjørte av veien og veltet på riksvei 83 mellom Borkenes og Harstad i Troms i formiddag.

- Ti personer ble sent til sykehuset i Harstad i ambulanse. Alle de andre som var om bord ble også tatt med til sykehuset for debrifing, opplyser operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt Grete Birkeland til Dagbladet.no.


To av de skadde er alvorlig, men ikke livstruende skadd, opplyser sykehuset til NTB. De åtte andre har skader som karakteriseres som lettere.

Totalt var det 35 personer i bussen som var leid inn av Høyskolen i Harstad og var på vei til en ekskursjon i Kvæfjord. Ulykken kunne gått mye verre hadde det ikke vært for bussjåføren. 

Like før bussen kjørte av veien ba han passasjerene om å ta på seg sikkerhetsbeltet. Det forteller en av passasjerene i bussen, Kirsti Reinholdtsen, til Harstad Tidende.

- Hadde han ikke gjort det, kunne det gått mye verre. Det førte i alle fall for min del til at jeg ikke landet oppå henne som satt ved siden av meg, sier Reinholdtsen. 

-  Det er ganske bratt utenfor veien. Bussen veltet etter utforkjøringen og ble liggende på et jorde, forteller politiet. Ifølge ht.no er det fem-seks meter ned skråningen.

Fem-seks ambulanser ble raskt dirigert til stedet. Disse frakter skadde passasjerer til sykehuset, der det rutinemessig ble iverksatt katastrofeberedskap. Årsaken til utforkjøringen er ikke kjent. Det er dårlige kjøreforhold på veiene i distriktet.

KVÆFJORD: Ti personer ble fraktet til sykehus etter en bussulykke i Troms. Foto: Foto Thor Anders Angelsen / Harstad Tidende / SCANPIX
KVÆFJORD: Ti personer ble fraktet til sykehus etter en bussulykke i Troms. Foto: Foto Thor Anders Angelsen / Harstad Tidende / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media