Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussulykken i Sverige

Bussjåføren mistenkes for å ha forårsaket døden til tre skoleungdommer

- Det handler om en lavere mistankegrad.

ULYKKE: Buss med rundt 50 ungdommer veltet i Härjedalen I Sverige. Minst tre personer skal være døde, og rundt 30 skal være skadd. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren av ulykkesbussen i Härjedalen i Sverige er mistenkt etter at tre skoleungdommer mistet livet sist helg, melder svenske medier.

Karin Johnsson-Rydh i påtalemyndigheten sier til Expressen at den foreløpige siktelsen mot sjåføren dreier seg om kroppsskade, for å ha forårsaket en annens død og for uaktsomhet i trafikken.

- Jeg vil vektlegge og understreke at dette er på et tidlig stadium og at det handler om den lavere mistankegraden, og at mye kan komme til å bli endret, sier hun til avisa.

I en pressemelding fra påtalemyndigheten påpeker Johnsson-Rydh at det er rutine ved denne typer saker at de etterforskes bredt. Etterforskningen fortsetter nå med avhør av blant andre bussjåføren.

Tre elever omkom, og 23 personer ble innlagt på sykehus etter ulykken tidlig søndag morgen. Ulykken skjedde da elevene var på vei til et skisted i Jämtland i Midt-Sverige – en tur som er blitt en tradisjon for skolens åttendeklassinger. TV4 meldte tidligere i uka at ulykkesbussen skal ha hatt mangler og at busselskapet angivelig hadde kjennskap til det.

ALVORLIG ULYKKE: Tre personer omkom i en bussulykke i Härjedalen søndag morgen. Flere ble alvorlig skadet. Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB scanpix
ALVORLIG ULYKKE: Tre personer omkom i en bussulykke i Härjedalen søndag morgen. Flere ble alvorlig skadet. Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB scanpix Vis mer

(NTB)