Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bussjåføren siktet etter dødsvelten i Skjåk

Politiet: Kjørte med sommerdekk på vinterføre.

BUSSVELT:
En person omkom og fem ble skadet da en buss på vei fra Oslo til Ålesund kjørte av veien ved Billingen i Skjåk i Oppland natt til tirsdag. 
Foto: Elias Sperstad / Gudbrandsdølen Dagningen / Scanpix
BUSSVELT: En person omkom og fem ble skadet da en buss på vei fra Oslo til Ålesund kjørte av veien ved Billingen i Skjåk i Oppland natt til tirsdag. Foto: Elias Sperstad / Gudbrandsdølen Dagningen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): En 21 år gammel mann fra Nigeria omkom og fire andre personer fikk lettere skader etter at Møre-bussen fra Oslo til Ulsteinvik/Fosnavåg kjørte ut av veien og veltet på riksvei 15 ved Skjåk i dag tidlig.

Det var nysnø og vanskelige kjøreforhold på veien, ifølge politiet. Nå er bussjåføren som kjørte bussen siktet i saken, skriver GD.no.

- Sjåføren er avhørt og det er foretatt førerkortbeslag i saken, og da har sjåføren automatisk status som siktet, sier politiadvokat Øystein Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Årsaken er at politiet mistenker uaktomshet i trafikken fordi han har kjørt med sommerdekk på vinterføre.

- Hjulene foran på bussen mistet veggrepet og ifølge lensmannskontoret i Skjåk så var det sommerdekk foran på bussen, sier Husby til GD.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media