Corona

Bussjåføren stakk: Innelåst i 2,5 timer

Bussjåføren hadde jobbet overtid og forlot bussen på grensa fra Sverige til Norge. Passasjerene satt innelåst i flere timer.

NY BUSS: Passajerene ble forlatt i en låst buss klokka 23.30. Først klokka 02.00 kom den nye bussen. Foto: Signe Vinther
NY BUSS: Passajerene ble forlatt i en låst buss klokka 23.30. Først klokka 02.00 kom den nye bussen. Foto: Signe Vinther Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Signe Vinther (27) tok bussen fra København til Oslo på mandag, ble hun og resten av passasjerene forlatt på grensa til Sverige. Bussjåføren dro og lot dem sitte innelåst i 2,5 timer.

- Bussjåføren kom inn og sa at hun hadde jobbet for lenge, og at hun ikke fikk kjøre bussen videre. Hun forlot bussen med dørene lukket, forteller 27-åringen til Dagbladet.

Det var NRK som først omtalte hendelsen.

- Testet positivt for corona

Vinther tok bussen fra København til Oslo for å besøke både venner, kjæreste og svigerfamilie i romjula. Hun bor i Danmark, men har tidligere bodd i Norge i mer enn 15 år.

- Vi var allerede en halvtime forsinket da vi ankom grensa til Norge klokka 20, og vi kjørte først inn til tollen hvor alle viste coronapass og innreisepapirer til politiet, forteller hun.

Bussen kjørte videre til teststasjonen på Svinesund, hvor den ble stående i kø bak to andre busser. Etter to timers venting, skulle alle passasjerene ut av bussen for å testes i brakkene, og de fikk videre beskjed om å vente inne i bussen, sier Vinther.

Bussjåføren kom etter noen timers venting inn og sa at hun måtte dra, forteller Vinther.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer